Tăriceanu a invitat liderii partidelor parlamentare la consultări privind alegerile pentru PE

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a invitat pe liderii partidelor parlamentare la o reuniune consultativă privind stabilirea datei alegerilor pentru desemnarea reprezentanţilor României în Parlamentul European, programată luni, 20 august.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu a invitat liderii partidelor parlamentare la consultări privind alegerile pentru PE

Tăriceanu a invitat liderii partidelor parlamentare la consultări privind alegerile pentru PE -2-

Invitaţiile oficiale au fost transmise joi liderilor partidelor parlamentare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a apreciat, în urmă cu aproximativ o săptămână, că alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, partidele politice urmând să stabilească data exactă, probabil în luna septembrie.

El a avansat aceste termene după ce preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a solicitat Guvernului să înceapă negocierile cu partidele pentru stabilirea datei alegerilor europarlamentare, democraţii propunând organizarea acestui scrutin la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie.

Videanu a mai spus că PD vrea ca acest scrutin să fie organizat în "intervalul rezonabil" de la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie, arătând că "sunt voci care spun că, inclusiv la Bruxelles, se încearcă amânarea alegerilor pentru PE odată cu alegerile locale de anul viitor".



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici