Tăriceanu: Adomniţei şi parlamentarii PNL au înţeles că au greşit votând pentru salarii

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, şi parlamentarii liberali care au votat în favoarea majorării salariilor profesorilor au înţeles că au procedat greşit prin faptul că au susţinut astfel o măsură care nu poate fi susţinută financiar, a declarat, sâmbătă, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

27 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Adomniţei şi parlamentarii PNL au înţeles că au greşit votând pentru salarii

Tăriceanu: Adomniţei şi parlamentarii PNL au înţeles că au greşit votând pentru salarii (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat că ministrul Educaţiei ar fi trebuit să fie consecvent poziţiei exprimate în Parlament până la momentul votului.

"Acum episodul este încheiat. Există o atitudine solidară la nivelul Guvernului, nu poate un alt ministru să-şi permită să aibă o altă atitudine şi nici nu a încercat să aibă. Îşi dă seama că a făcut o greşeală. Cred că a făcut o greşeală şi cu asta putem să punem punct acestei chestiuni", a spus Tăriceanu.

Întrebat de presă dacă parlamentarii PNL care au votat în favoarea majorării salariilor profesorilor au procedat la rândul lor greşit, Tăriceanu a răspuns afirmativ.

"Da, sigur, au şi recunoscut. O serie de lideri PNL îşi dau seama de acest lucru şi au puterea să recunoască", a afirmat premierul.

Întrebat în continuare dacă liberalii nu s-au consultat în partid înainte de a vota, Tăriceanu a arătat că în Parlament s-a creat o stare emoţională care i-a cuprins pe toţi.

"Poate fi un derapaj, este un moment însă în care pot să înceapă să evalueze consecinţele şi să revină la o atitudine rezonabilă", a conchis premierul.

Premierul a discutat, sâmbătă, la Guvern cu miniştrii implicaţi despre situaţia creată în urma deciziei Camerei Deputaţilor de a majora cu 50% salariile cadrelor didactice, precum şi despre implicaţiile bugetare determinate de alte solicitări de creşteri salariale. În urma discuţiilor s-a decis ca Guvernul să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu un posibil conflict între Executiv şi Legislativ provocat de adoptarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50%.


Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici