Tăriceanu: Băsescu nu e invitat la aniversarea Senatului, dar sunt invitaţi Iliescu şi Constantinescu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu s-a schimbat nimic în privinţa faptului că preşedintele Traian Băsescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului, arătând că, în schimb, vor fi invitaţi cei doi foşti preşedinţi ai României şi reprezentantul familiei Regale.

792 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Băsescu nu e invitat la aniversarea Senatului, dar sunt invitaţi Iliescu şi Constantinescu

Calin Popescu Tariceanu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

“Biroul Permanent al Senatului m-a mandatat să fiu eu cel care strabileşte asupra componenţei listei persoanelor invitate şi decizia pe care am anunţat-o cu o săptămână în urmă în acest fel a rămas în continuare valabilă. Deci, nu s-a schimbat nimic”, a afirmat Tăriceanu, întrebat în legătură cu decizia de a nu-l invita pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea Senatului.

El a arătat că la această şedinţă solemnă a Senatului vor fi invitaţi cei doi foşti preşedinţi ai României, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, reprezentantul familiei regale - principesa Margareta, foştii preşedinţi ai Senatului de după 1990, reprezentanţii altor instituţii precum Curtea Constituţională, preşedintele Academiei Române, Biserica Ortodoxă Română, premierul şi membrii Guvernului.

Tăriceanu a mai arătat că şedinţa va fi condusă de el, în calitate de preşedinte al Senatului.

Şedinţa aniversară a Senatului va avea loc marţi, iar miercuri va avea loc un concert la Ateneul Român.

Conducerea Senatului a hotărât, luni, că decizia privind invitarea preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului revine exclusiv preşedintelui acestui for legislativ, Călin Popescu Tăriceanu, care, de altfel, a reiterat decizia sa de a nu-l invita pe şeful statului.

Anunţul a fost făcut, la finalul şedinţei Biroului Permanent de luni, de vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD)

”Grupul parlamentar PDL a transmis o scrisoare Biroului Permanent în legătură cu invitarea preşedintelui Traian Băsescu la această sesiune solemnă. La discuţiile care au avut loc pe marginea acestei scrisori, a răspuns domnul preşedinte Tăriceanu, argumentând motivele pentru care domnia sa nu a făcut această invitaţie. Solicitarea grupului PDL s-a supus la vot şi s-a aprobat cu şase voturi «pentru» şi două voturi «împotrivă» ca în această problemă decizia să aparţină exclusiv preşedintelui Senatului, care, de altfel, a şi semnat toate invitaţiile care au fost înaintate până acum pentru participanţii la această sesiune solemnă”, a spus el.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul să decidă dacă şeful statului poate participa la şedinţa de aniversare a Senatului, însă cererea acestuia nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată.

Ulterior, Dumitru Oprea a anunţat că democrat-liberalii au cerut convocarea unui nou Birou Permanent pentru discutarea neinvitării preşedintelui Băsescu la aniversarea Senatului.

Încercarea de convocare miercuri a unei şedinţe a Biroului Permanent pentru a discuta problema neinvitării preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului a eşuat, în condiţiile în care ora reuniunii a fost incertă, iar Tăriceanu, care a convocat-o, a lipsit, ca şi majoritatea membrilor BP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici