Tăriceanu, despre cei care protestează împotriva OUG 7 pe legile justiţiei: Funcţionează foarte bine diversiunea

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, întrebat despre protestele împotriva OUG 7, că sunt ”oameni care probabil sunt de foarte bună credinţă cad în această plasă a dezinformării”.

624 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre cei care protestează împotriva OUG 7 pe legile justiţiei: Funcţionează foarte bine diversiunea

Tăriceanu, despre cei care protestează împotriva OUG 7 pe legile justiţiei: Funcţionează foarte bine diversiunea

Întrebat cum vede protestele diverselor categorii profesionale împotriva OUG 7, Tăriceanu a afirmat, pe de o parte, că sunt ”o formă de manifestare a democraţiei care caracterizează societatea românească în ziua de azi, ca o sporire a simţului civic”.

”Acestea sunt lucrurile bune, dar cred că funcţionează şi foarte bine diversiunea, dezinformarea şi oameni care probabil sunt de foarte bună credinţă cad în această plasă a dezinformării. Nu e specific României. Se întâmplă şi în alte părţi. Cred că cineva care este animat de spirit civic şi e foarte bine acest lucru, nu poate rămâne indiferent la ceea ce înseamnă cel mai grav act antidemocratic şi încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, printre care dreptul la un proces corect. Societatea trebuie să fie preocupată de acest lucru, să avem o justiţie corectă şi independtă, nu o justiţie care este folosită pe post de măciucă politică, aşa cum se întâmplă azi în România şi cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani, instrument politic de eliminare aproape fizică. Când spun fizică nu înseamnă totală, adică nu prin omorârea adversarilor, dar e suficient să-i bagi în închisoare sau alte metode un pic mai soft care au acelaşi lucru: distrugerea lor politică. Nu poate să fie justiţia într-o ţară europeană liberă şi democratică”, a adăugat liderul ALDE.

Ordonanţa de Urgenţă 7/2019 din domeniul Justiţiei a dus la proteste în rândul magistraţilor, dar şi în rândul societăţii civile.

Săptămâna trecută a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 7, pe legile justiţiei, care a generat proteste în Capitală şi în ţară. Proiectul conţine cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor. Manifestaţiile au continuat şi după aceste modificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici