Tăriceanu, despre propunerea USR: ”E binevenit controlul mai strict asupra serviciilor de informaţii”

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că este binevenit un control mai strict asupra funcţionării serviciilor de informaţii, în contextul ideii USR din documentul doctrinar propus membrilor partidului de către Dan Barna.

1117 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre propunerea USR: ”E binevenit controlul mai strict asupra serviciilor de informaţii”

Tăriceanu, despre propunerea USR: ”E binevenit controlul mai strict asupra serviciilor de informaţii”

„Dacă vrea să impună, eu vă spun, nu stau pe gânduri. Mi se pare binevenit un control mai strict asupra funcţionarii serviciilor de informaţii. Serviciile de informaţii trebuie să se ocupe de ceea ce le este menirea şi nu de alte activităţi. Activităţile economice desfăşurate de firme care sunt sub acoperire sau sub control sau care văd că au susţinerea serviciilor, evident că introduc distorsiuni ale dimensiunii economice, introduc distorsiuni grave”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament, întrebat despre propunerea USR.

Documentul doctrinar de centru dreapta modern propus de Dan Barna, săptămâna trecută, membrilor USR, include şi reformarea serviciilor de informaţii, precum şi limitarea acestora de a mai deţine firme.

„Vom iniţia o reformă reală a serviciilor de informaţii şi limitarea prin lege a capacităţii lor de a deţine firme, de a interfera în viaţa politică, mediatică şi economică. Supravegherea parlamentară a serviciilor de informaţii trebuie să devină o practică reală, nu o formă fără fond cum e acum”, potrivit documentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici