Tăriceanu, despre varianta retragerii ambasadorului în SUA, George Maior: Mi se pare că el nu mai poate să reprezinte România

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, referitor la rechemarea în ţară a lui George Maior, ambasadorul României în SUA, că acesta nu mai poate reprezenta ţara, atâta timp cât susţine opiniile adversarilor politici ai preşedintelui american şi se implică în jocuri politice.

484 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre varianta retragerii ambasadorului în SUA, George Maior: Mi se pare că el nu mai poate să reprezinte România

Tăriceanu, despre retragerea ambasadorului SUA, George Maior: Mi se pare că el nu mai poate să reprezinte România

"Colegii de la PSD au aceeaşi poziţie, cred că în contextul în care ambasadorul României în Statele Unite se implică în jocurile politice de pe scena politică americană luând partea unora în defavoarea altora, face o mare greşeală şi acest lucru este inadmisibil pentru un ambasador. Aşa cum noi avem pretenţia ca ambasadorii acreditaţi la Bucureşti să nu intervină în politica internă, acelaşi lucru trebuie să îl facă şi ambasadorul României la Washington. Probabil că domnul Maior a rămas cu unele sechele de pe vremea în care era director la SRI şi făcea jocurile politice şi nu se poate abţine nici acolo. Din ce ştiu mâine e chemat la comisia SRI", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă Maior mai poate reprezenta România peste hotare, Tăriceanu a afirmat: "Atâta vreme cât intră în aceste jocuri şi angrenează România, mi se pare că el nu mai poate să reprezinte România în capitala SUA, pentru că este inadmisibil ca un ambasador să se ralieze adversarilor preşedintelui care reprezintă puterea legitimă aleasă de cetăţenii americani. Asemenea comportamente ies din regulile diplomaţiei", a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, după şedinţa social democraţilor, că i s-a cerut premierului ca ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, să pornească procedura de rechemare în ţară a ambasadorului României în SUA, George Maior.

"Îmi aduc aminte de încă o solicitare transmisă doamnei premier (n.r.: în şedinţa PSD), ca Teodor Meleşcanu să pornească procedura de rechemare în ţară a ui George Maior. Ştiţi procedura: Ministerul de Externe- premier-preşedinte", a declarat Liviu Dragnea.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, va fi audiat de Comisia de Control SRI marţi, 4 septembrie, a declarat pentru MEDIAFAX, preşedintele Claudiu Manda. Invitaţia vine în contextul ultimelor declaraţii legate de scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani.

George Maior a declarat, referitor la scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani, avocat al preşedintelui Donald Trump, că aceasta este expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane cu probleme cu legea.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al New York a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunile asupra judecătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici