Video Tăriceanu: Este puţin probabil ca Băsescu să accepte o demisie de onoare - VIDEO

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a opinat, miercuri, după ce Parlamentul a adoptat declaraţia prin care cere demisia preşedintelui Băsescu, că acesta nu va demisiona, iar, dacă ar face-o, ar fi în urma "presiunilor externe".

194 afișări

"Aşa cum îi cunoaştem cultura democratică, este puţin probabil ca el să accepte o demisie de onoare. S-ar putea ca în faţa presiunilor externe să trebuiască, la un moment dat, nu datorită situaţiei interne, ci, culmea, datorită presiunilor externe, să ajungă să trebuiască să îşi dea demisia", a spus el.

Chestionat dacă, în opinia sa, şeful satului îşi va da demisia, Tăriceanu a răspuns negativ.

"Nu cred că preşedintele îşi va da demisia. Există, însă, totuşi, un mare risc pentru el să se trezeacă complet izolat pe scena politică internaţională, unde se va confrunta cu o altă atitudine decât cea cu care este obişnuit poate în România, unde o parte din mass-media încearcă să îi ia apărarea necondiţionat, într-o manieră subiectivă", a spus Tăriceanu.

El a fost întrebat de asemenea despre afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora nu ia în considerare o declaraţie a Parlamentului şi că îşi va duce până la capăt mandatul.

"Preşedintele României este recidivist în această atitudine de desconsiderare a Parlamentului, de subminare a prestigiului Parlamentului, a încrederii în Parlament, în instituţii în general, este o caracteristică a mandatului său, fapt pentru care cred că trebuie să primească răspunsul adecvat", a susţinut acesta.

Tăriceanu a mai susţinut că, în pofida faptului că Băsescu s-a făcut, de peste nouă ani, "apostolul luptei împotriva corupţiei", aceasta "stă bine mersi în familia preşedintelui, fără ca el să reacţioneze sau să acţioneze în vreun fel şi să dea un exemplu".

Pe de altă parte, Tăriceanu a salutat votul dat de liberali, care, "fără niciun fel de ambiguitate", au subscris acestei solicitări pe care Parlamentul o face pentru demisia Preşedintelui.

Parlamentul a adoptat, miercuri, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său.

Plenul comun al celor două Camere a adoptat declaraţia cu 344 voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi 17 abţineri, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PMP au absentat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici