Tăriceanu: Mapa invocată în cazul Nicolai era folosită de comunişti pentru represiune

Mapa profesională invocată de şeful statului ca argument pentru respingerea nominalizării Noricăi Nicolai la Ministerului Justiţiei reprezintă "faimosul dosar de cadre" folosit de regimul comunist ca instrument de represiune, a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Mapa invocată în cazul Nicolai era folosită de comunişti pentru represiune

Tăriceanu: Mapa invocată în cazul Nicolai era folosită de comunişti pentru represiune

"Am ajuns ca la 18 ani după 1990 să folosim aceleaşi dosare şi să judecăm oamenii nu după ce au făcut din 1990, ci în funcţie de aceleaşi criterii. Mi se pare cel mai imoral lucru posibil. Un astfel de dosar era cel mai abject instrument folosit de comunişti", a spus Tăriceanu.

El a arătat că Norica Nicolai a comis, în trecut, o simplă greşeală procedurală pentru care a fost sancţionată şi "şi-a ispăşit pedeapsa" şi a cerut preşedintelui Traian Băsescu să judece candidatura acesteia pentru portofoliul Justiţiei strict pe baza criteriilor de competenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici