Tăriceanu: Problema canalului Bâstroe trebuie rezolvată conform dreptului internaţional

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că i-a spus preşedintelui Ucrainei, Victor Iuşcenko, că problema canalului Bâstroe trebuie rezolvată pe baza normelor de drept internaţional şi a reglementărilor comune, fără să fie acceptată o atitudine "de tip fapt împlinit".

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Problema canalului Bâstroe trebuie rezolvată conform dreptului internaţional

Tăriceanu: Problema canalului Bâstroe trebuie rezolvată conform dreptului internaţional

El a amintit că România tratează Delta Dunării ca pe o rezervaţie naturală, nu o resursă economică de exploatare.

Preşedintele Ucrainei, Victor Iuşcenko, a declarat, marţi, că zona canalului Bîstroe este teritoriu suveran, unde statul ucrainean are dreptul de a desfăşura o activitate suverană, poziţie comunicată României.

În discuţia de meircuri cu premierul Tăriceanu, Iuşcenko a arătat că România şi Ucraina trebuie să aibă "o politică deosebită pentru o zonă deosebită", în cazul canalului Bâstroe, şi exprimând interesul de cooperare pentru proiecte ecologice şi economice comune.

Premierul Tăriceanu a arătat că aceste proiecte trebuie reglementate prin prisma normelor europene şi trebuie aşteptat punctul de vedere al instanţelor.

"Noi astăzi suportăm consecinţele perioadei comuniste, când Delta era privită ca o resursă economică", a spus Tăriceanu, precizând că România face eforturi deosebite pentru a proteja biodiversitatea din Deltă, între măsurile avute în vedere fiind şi cea de interzicere a pescuitului industrial.

România şi Ucraina trebuie să aibă "o politică deosebită" în problema canalului Bâstroe, a afirmat preşedintele ucrainean Victor Iuşcenko, în discuţia de miercuri cu premierul Tăriceanu, arătând totodată că autorităţile de la Kiev ar dori să aibă în România un susţinător în plan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici