Tăriceanu vrea anchetă privind evenimentele post-Colectiv: Să se afle cum un grup a preluat puterea

ALDE va cere după alegerile parlamentare declanşarea unei anchete privind evenimentele din noiembrie 2015, a declarat, vineri, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, susţinând că trebuie aflat cum, după Colectiv, ''România a devenit ostatica unui grup care a preluat puterea''.

5191 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu vrea anchetă privind evenimentele post-Colectiv: Să se afle cum un grup a preluat puterea

Tăriceanu vrea anchetă privind evenimentele post-Colectiv: Să se afle cum un grup a preluat puterea

''România a devenit ostatica unui grup care a preluat puterea într-un mod care va trebui cercetat în viitor de autorităţile judiciare. ALDE va cere declanşarea unei proceduri de anchetă imediat după următoarele alegeri. Cetăţeni au dreptul să ştie ce s-a întâmplat în noiembrie 2015, cum s-a întâmplat şi de ce s-a întâmplat. (...) În modul în care lucrurile s-au desfăşurat în noiembrie 2015 este evident că au intrat în această acţiune nu forţele politice, ci forţele obscure, într-o manieră netransparentă, care au distorsionat procesul democratic din România'', a mai spus Tăriceanu.

El a susţinut că toate deciziile actualului Guvern care încalcă legea vor fi declarate nule după alegeri.

''Vreau să declar în numele ALDE că toate deciziile actualului Guvern ce subminează Constituţia, instituţiile democractice şi echilibrul puterilor în stat precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi declarate nule după alegeri'', a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a acuzat faptul că Parlamentul a fost redus la rolul de spectatori de persoane care nu şi-au câştigat prin vot dreptul de a decide în numele românilor.

''Parlamentul este redus la rolul de spectator al unor decizii politice după criteri netransparente de către persoane care nu şi-au câştigat prin vot dreptul de a decide şi de către agenţii sau instituţii ale statul conduse la rândul lor de persoane numite pentru îndeplinirea unor atribuţii nepolitice'', a argumentat copreşedintele ALDE.

El a adăugat că aceste persoane şi instituţii ''fără misiune şi responsabilitate politică sunt însă angajate într-o vastă operaţiune de discreditare a Parlamentului ca instituţie centrală a democraţiei reprezentative, de compromitere a partidelor politice ca instrumente indispensabile ale democraţie liberale, precum şi de hărţuire a oamenilor politici''.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat luni, în plenul Parlamentului, pe preşedintele Klaus Iohannis că a forţat demisia lui Victor Ponta de la şefia Executivului, iar PSD a fost scos de la guvernare într-o manieră nedemocratică pentru instalarea ''unui guvern pretins independent''.

"Am plecat de la guvernare pentru că am fost forţaţi să o facem. Am fost scoşi de la guvernare într-o manieră nedemocratică. Preşedintele Iohannis, protectorul dumneavoastră, a înlocuit un guvern desemnat de popor cu <<guvernul meu>>, un guvern pretins independent", i-a spus Liviu Dragnea premierului Dacian Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici