Tăriceanu vrea vot „ca afară” şi în ţară: Doar aşa vom da românilor certitudinea ca ei sunt egali între ei

Călin Popescu Tăriceanu spune, după adoptarea modificărilor la legislaţia electorală, astfel încât Diaspora să poată vota în mai multe zile, că statul trebuie să asigure acum şi în ţară drepturi egale, o variantă ar fi un număr limitat de secţii în fiecare judeţ unde să se voteze anticipat.

702 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu vrea vot „ca afară” şi în ţară: Doar aşa vom da românilor certitudinea ca ei sunt egali între ei

Tăriceanu vrea acelaşi tratament pentru români: Doar aşa vom da românilor certitudinea ca ei sunt egali între ei

"Modificarea codului electoral, prin care se introduce votul anticipat, cred că rezolvă o problemă importantă pentru românii din diaspora. După modificările făcute de Parlament, aceştia îşi vor putea exercita dreptul de vot într-un mod civilizat, organizat, fără niciun fel de piedici. Dar această soluţie nu trebuie să creeze discriminare între românii din ţară şi cei din afară. Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să dea şi românilor din ţară posibilitatea de a-şi exprima votul în acelaşi mod, adică anticipat. Sunt români care din varii motive nu pot fi prezenţi în ziua votului sau care nu pot vota în duminica alegerilor. Pentru aceştia trebuie să venim cu soluţii", a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

"Înţeleg că nu putem să facem vot anticipat prelungit şi în România din cauza costurilor pe care le implică. Dar asta nu înseamnă că nu putem să venim cu un număr limitat de secţii în fiecare judeţ, secţii în care să se poată vota anticipat. Doar aşa vom da românilor certitudinea ca ei sunt egali între ei, indiferent unde au ales să traiască, muncească sau studieze", a mai spus Tăriceanu.

Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, decizional, proiectul de lege prin care votul în Diaspora pentru alegerile prezidenţiale este extins la trei zile. Legea mai prevede ca votul în România şi în Diaspora să fie extins până la ora 24.00, în cazul în care există cetăţeni în secţia de votare.

Taguri:
alegeri,
tariceanu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici