Tătaru: „Starea de alertă ar putea fi prelungită”/ Când expiră actuala reglementare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că starea de alertă ar putea fi prelungită, dacă aşa va decide Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care se va întruni înainte de şedinţa de Guvern. Starea de alertă expiră în 15 august.

1981 afișări
Imaginea articolului Tătaru: „Starea de alertă ar putea fi prelungită”/ Când expiră actuala reglementare

Tătaru: Starea de alertă ar putea fi prelungită

Nelu Tătaru a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va avea loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) înainte de şedinţa de Guvern de vineri, deoarece ar putea fi luată în calcul prelungirea stării de alertă.

„Înaintea şedinţei de Guvern (va fi şedinţa CNSU – n.r.) pentru că la şedinţa de Guvern va trebui să dăm şi o hotărâre în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi de premierul Ludovic Orban”, a spus Tătaru, la Academia Română.

Starea de alertă pe teritoriul României expiră în 15 august.

România a intrat în stare de urgenţă în 16 martie şi a fost prelungită o singură dată până la 14 mai. Din 15 mai au avut loc primele relaxări ale condiţiilor de deplasare, s-au redeschis treptat mall-uri si terase. 

Din 15 mai, România se află în stare de alertă şi aceasta a fost prelungită lună de lună. Sunt închise în continuare restaurantele cu servirea în interior, cinematografele şi teatrele. Masca este obligatorie în spaţiile închise şi anumite spaţii deschise, în unele localităţi, iar întrunirile sunt limitate la 50 de persoane în aer liber şi 20 la interior. 

În timpul stării de alertă se pot restrânge unele activităţi sociale, iar populaţiei i se pot impune reguli obligatorii de respectat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici