Taubman: Doar un sistem juridic lipsit de intevenţii politice poate elimina corupţia

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Nicholas Taubman, a declarat, joi, că actele de corupţie nepedepsite scad încrederea şi credibilitatea unei democraţii, apreciind că într-un stat de drept, doar un sistem juridic independent, lipsit de intervenţii politice poate înlătura corupţia.

13 afișări
Imaginea articolului Taubman: Doar un sistem juridic lipsit de intevenţii politice poate elimina corupţia

Taubman: Doar un sistem juridic lipsit de intevenţii politice poate elimina corupţia (Imagine: Mediafax Foto)

"Corupţia este opusul democraţiei şi al statului de drept. Actele de corupţie nepedepsite scad încrederea şi credibilitatea unei democraţii şi frânează creşterea economică şi investiţiile", a spus Taubman.

Potrivit acestuia "într-un stat de drept, doar un sistem juridic independent, lipsit de intervenţii politice, poate înlătura corupţia".

"Singura soluţie este asigurarea unei justiţii echitabile şi rapide, bazate pe litera legii pentru toţi cetăţenii", a spus ambasadorul SUA la Bucureşti, adăugând: "Fiţi siguri, lupta împotriva corupţiei nu a fost o cruciadă personală condusă de Nick Taubman, ci este o prioritate a preşedintelui şi a guvernului Statelor Unite ale Americii, a Uniunii Europene şi a Organizaţiei Naţiunilor Unite".

El a apreciat că se află "într-o companie aleasă" atunci când denunţă corupţia şi vorbeşte despre "necesitatea de a instaura domnia legii", adăugând că ştie din discuţiile avute cu mulţi români că şi pentru aceştia problema corupţiei reprezintă o prioritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici