Taubman, surprins că TVR a fost atacată când a difuzat materialele cu Remeş

Nicholas Taubman s-a declarat surprins, joi, că, "atunci când un post de televiziune a difuzat recent un reportaj referitor la un presupus act de corupţie al unui oficial, reacţia unora a fost de a ataca instituţia de presă şi jurnaliştii care au realizat reportajul", referindu-se la cazul Remeş.

3 afișări
Imaginea articolului Taubman, surprins că TVR a fost atacată când a difuzat materialele cu Remeş

Taubman, surprins că TVR a fost atacată când a difuzat materialele cu Remeş

Taubman a apreciat că ar fi fost preferabil ca aceia care au avut această reacţie de atac să se fi axat pe acuzaţiile grave semnalate de mass-media.

"Ştim că există întotdeauna tentaţia de a omorî mesajul (...). Dar rolul jurnalismului de investigaţie este mult prea important pentru a fi pus în pericol în acest mod", a spus Taubman, care a apreciat că Legislativul "ar trebui să-şi consolideze propriul sentiment al responsabilităţii, în loc să încerce să restricţioneze eforturile unei prese libere de a-şi exercita rolul legitim în România, prin incriminarea eforturilor jurnalistice sau prin intimidarea presei independente".

Taubman a spus că, în opinia sa, una dintre cele mai mari realizări ale României în perioada post-comunistă a fost "formarea unei prese robuste şi independente".

El a spus că s-a întâlnit recent cu membrii a două organizaţii neguvernamentale în domeniul mass-media - Centrul pentru Jurnalism Independent şi Agenţia de Monitorizare a Presei şi a spus că aceştia sunt îngrijoraţi cu privire la potenţialul impact al amendamentelor aduse Codului penal şi Codului de procedură penală asupra activităţii vitale a jurnaliştilor din România.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în luna octombrie, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei 60 privind modificările aduse Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea altor legi, iniţiat de fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, care o suferit o serie de modificări în Comisia juridică a acestui for.

Noi reglementări au în vedere şi prevederile articolului 195 din Codul penal, referitor la violarea secretului corespondenţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici