Termenul pentru depunerea proiectelor pentru centrele de zi, prelungit la cererea primarilor

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă prelungirea cu două luni a termenului pentru depunerea proiectelor pentru centrele de zi, la cererea primarilor. Primarii au solicitat timp pentru a realiza studiile de fezabilitate sau proiectele tehnice. Până în prezent au fost depuse 73 de proiecte.

143 afișări
Imaginea articolului Termenul pentru depunerea proiectelor  pentru centrele de zi, prelungit la cererea primarilor

Termenul pentru depunerea proiectelor pentru centrele de zi, prelungit la cererea primarilor

„Prelungim termenul pentru depunerea proiectelor pentru centrele de zi, la cererea primarilor. Termenul până la care se aşteaptă proiectele este 10 iunie 2023. Până astăzi s-au depus 73 de proiecte. Primarii au solicitat timp pentru a realiza studiile de fezabilitate sau proiectele tehnice pentru aceste centre”, spune Gabriela Firea.

Ea arată că proiectul reţelei celor 150 de centre de zi finanţate cu 50 de milioane de euro prin PNRR este „unul dintre cele mai importante proiecte asumate încă de la preluarea mandatului.

„Este esenţială apariţia acestor centre de zi pentru că, în lipsa realizării activităţii de prevenire a separării copilului de familie şi a serviciilor destinate prevenirii separării copilului de familie, la sfârşitul anului trecut, în sistemul de protecţie specială 32 % dintre copiii care aveau o măsură de protecţie specială au intrat în sistem ca urmare a situaţiei economice precare a familiei. Aici putem interveni noi, oferind sprijin acestor familii în aceste centre de zi, pentru a-şi putea păstra copiii acasă”, adaugă ministrul Familiei.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a lansat, la sfârşitul anului trecut, apelul pentru proiecte în vederea creării unei reţele de centre de zi pentru copiii expuşi riscului de a fi separaţi de familie - buget total de 248.740.987 lei fără TVA, echivalent a 50.270.000 euro, fără TVA. Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA. Cel puţin 10 la sută din cele 150 de centre de zi pentru copiii expuşi riscului de a fi separaţi de familie vor fi în zonele în care comunitatea romilor este mai numeroasă. În centrele de zi copiii îşi vor face temele, vor avea activităţi de recreere, socializare, educaţie informală, vor primi o masa caldă şi vor avea parte, atât ei, cât şi părinţii, de sprijin, consiliere psihologică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici