Theodor Nicolescu, în plenul Camerei: Nu vă cer să votaţi într-un anume fel

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a declarat în plenul Camerei, unde se dezbat cererile DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării sale preventive, că nu le cere colegilor parlamentari să voteze într-un anume fel, arătând că mai important e ca Parlamentul "să dea un vot aşa cum crede că e drept".

315 afișări
Imaginea articolului Theodor Nicolescu, în plenul Camerei: Nu vă cer să votaţi într-un anume fel

Theodor Nicolescu, în plenul Camerei: Nu vă cer să votaţi într-un anume fel (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Nu vă cer să votaţi într-un anume fel, pentru că eu cred că ceea ce e mai important este ca Parlamentul să dea un vot aşa cum crede că e drept, aşa cum crede că e corect. Asta e ceea ce vă cer, doamnelor şi domnilor deputaţi, atât şi nimic mai mult", a spus Nicolescu.

În intervenţia sa de la tribuna Camerei Deputaţilor, deputatul PNL a arătat că se află "într-un moment negru" al vieţii sale.

"Mă aflu într-un moment negru al vieţii mele, este foarte greu să-mi aleg cuvintele. Sunt acuzat pentru că un evaluator a greştit expertiza. Dacă aş lua acel raport de evaluare şi m-aş uita la el un an, tot nu mi-aş da seama de greşeală", a spus Nicolescu.

El a mai susţinut că denunţul la adresa sa "pălmuieşte realitatea".

"Se spune că la un moment dat am plătit prin bancă nişte bani denunţătorului, care ulterior i-a scos şi mi i-a remis, dar când te uiţi pe extrasul de cont constaţi că a doua zi după ce i-am trimis banii denunţătorul şi-a făcut un depozit bancar", a menţionat el.

"Ce să vă mai spun? Că faptele pretins comise de mine sunt nişte fapte care au avut loc în anii 2007-2008? Chiar dacă există un prejudiciu în acest dosar, şi eu cred că nu există, dar, dacă ar exista acest prejudiciu, oamenii în buzunarele cărora a ajuns acest prejudiciu nu au nicio calitate în acest dosar, nu sunt urmăriţi penal? Că se pare că e mai important să se ceară arestarea mea şi a celorlalţi membri ai Comisiei decât să încercăm recuperarea prejudiciului? Acestea sunt întrebările la care va trebui să răspund în perioada următoare în procedura judiciară. Sunt întrebările care, dacă vreţi, îmi vor urmări viaţa din următorii câţiva ani. Nu vreau să vă tulbur cu argumente juridice, nu vreau să vă aduc apărările pe care am de gând să le aduc în proces. Toate aceste lucruri îşi au locul în faţa instanţei de judecată şi voi face lucrul acesta în faţa instanţei de judecată", a adăugat el.

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate cererile privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Theodor Nicolescu (PNL), parlamentarii urmând să se pronunţe prin vot asupra solicitării DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Theodor Nicolescu pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul privind despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Comisia juridică a Camerei a aprobat luni cererile formulate de DNA, pentru cea de reţinere fiind exprimate 14 voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi unul anulat, iar în cazul arestării preventive - 13 voturi "pentru" şi 3 "împotrivă".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici