Tîlvăr, discuţii cu ambasadorul SUA la Bucureşti despre modernizarea Bazei de la Mihail Kogălniceanu

  • Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit luni cu Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România.
  • Cei doi au discutat despre situaţia de securitate din zona Mării Negre şi Orientului Mijlociu, dar şi despre planurile de modernizare a Bazei de la Mihail Kogălniceanu.
230 afișări
Imaginea articolului Tîlvăr, discuţii cu ambasadorul SUA la Bucureşti despre modernizarea Bazei de la Mihail Kogălniceanu

Sursa foto: Facebook / Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării anunţă că a avut luni la la sediul MApN o întâlnire cu ES Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România.

„Am discutat despre situaţia actuală de securitate din regiunea Mării Negre şi a Orientului Mijlociu, dar şi aspecte privind planurile de modernizare a Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării”, a transmis, pe Facebook, Angel Tîlvăr.

El susţine că prezenţa trupelor SUA în România, complementară capabilităţilor de descurajare şi apărare ale NATO, reprezintă încă o dovadă a solidarităţii şi angajamentului Statelor Unite faţă de regiunea Mării Negre, iar contribuţia persistentă este fundamentală în descurajarea acţiunilor Federaţiei Ruse în regiune.

„Atât România, cât şi SUA sunt de acord că oferirea unei asistenţe internaţionale multidimensionale continue este esenţială pentru susţinerea Ucrainei în efortul defensiv şi pentru restabilirea ordinii şi stabilităţii regionale şi internaţionale”, mai spune ministrul Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici