Tişe: PDL nu e de acord cu propunerea de descentralizare, USL doreşte să schimbe un şef cu un alt şef

PDL nu este de acord cu propunerea USL de descentralizare, considerând că nu este un text de lege, ci un proiect în care se schimbă un şef cu un alt şef, pentru baronii locali şi nu pentru cetăţeni, a declarat, luni, vicepreşedintele Alin Tişe.

267 afișări
Imaginea articolului Tişe: PDL nu e de acord cu propunerea de descentralizare, USL doreşte să schimbe un şef cu un alt şef

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

Tişe a prezentat, după şedinţa BPN al PDL, poziţia pe care democrat-liberalii o vor avea la întâlnirea cu vicepremierul Liviu Dragnea pe tema descentralizării, arătând că, în opinia PDL, "marea descentralizare dorită de USL este de fapt o mare baronizare, o luptă pentru ciolan între PNL şi PSD".

"PDL nu este de acord cu propunerea USL de descentralizare, întrucât acest proiect de fapt nu este un proiect de lege, este un proiect în care USL doreşte să schimbe un şef cu un alt şef. Doreşte să schimbe ministrul cu şeful de la Consiliul Judeţean. USL propune de fapt o descentralizare pentru partid şi pentru baronii locali şi nu pentru cetăţenii români", a precizat Tişe.

El a mai spus că o descentralizare fără reformă administrativă reală la nivel local şi central este "un praf în ochii românilor".

Tişe a adăugat că PDL îi întreabă pe premierul Ponta şi pe vicepremierul Dragnea unde sunt reforma administraţiei şi reforma constituţională promise şi ce se întâmplă cu revizuirea Constituţiei şi cu regionalizarea României.

"În prezent, Guvernul USL predă instrumentul de conducere în mâinile baronilor locali şi România se transformă astfel într-o adunătură de feude. Descentralizarea USL prin asumarea răspunderii fără dezbateri parlamentare reale este un proiect eşuat, care pune în pericol articolul 1 din Constituţie, care prevede că România este un stat unitar naţional", a adăugat vicepreşedintele PDL.

El a mai spus că PDL solicită un pact naţional cu toate partidele, societatea civilă şi mediul academic pentru ca tema descentralizării să nu fie speculată politic de niciun partid şi să fie făcută pentru oameni.

Parlamentarii PDL urmează să aibă în cursul după-amiezii de luni o întâlnire cu vicepremierul Liviu Dragnea pe tema descentralizării. Dragnea a avut până acum discuţii pe proiectul legii descentralizării şi cu parlamentarii USL şi cu cei ai UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici