Tomac: Din 2021, UE a mobilizat peste 1,2 miliarde de euro pentru a sprijini Guvernul de la Chişinău

Începând cu toamna anului 2021, când Rusia a sistat livrările de gaze către Republica Moldova, Uniunea Europeană a mobilizat peste 1,2 miliarde de euro pentru a sprijini Guvernul de la Chişinău în gestionarea crizelor, afirmă eurodeputatul Eugen Tomac.

160 afișări
Imaginea articolului Tomac: Din 2021, UE a mobilizat peste 1,2 miliarde de euro pentru a sprijini Guvernul de la Chişinău

Tomac: Din 2021, UE a mobilizat peste 1,2 miliarde de euro pentru a sprijini Guvernul de la Chişinău

„Câţi bani primeşte R. Moldova de la Uniunea Europeană? Am solicitat Comisiei Europene să ne explice paşii pe care urmează să-i facă UE în procesul de integrare al Republicii Moldova. Având în vedere decalajul major dintre Republica Moldova şi celelalte state europene, am cerut clarificări cu privire la resursele financiare la care va avea acces Guvernul de la Chişinău”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El precizează că Olivér Várhelyi, comisar pentru vecinătate, l-a informat că, începând cu toamna anului 2021, când Rusia a sistat livrările de gaze către Republica Moldova, Uniunea Europeană a mobilizat peste 1,2 miliarde de euro pentru a sprijini Guvernul de la Chişinău în gestionarea crizelor.

„Pachetul de măsuri de sprijin pentru Republica Moldova include şi un Plan Economic şi de Investiţii (PIE), care are ca scop mobilizarea de investiţii publice şi private în valoare de până la 1,6 miliarde de euro pentru proiecte emblematice. Acest plan a avut deja rezultate vizibile în implementarea unor proiecte în valoare de peste 670 de milioane de euro, în sectoare-cheie precum sprijinirea IMM-urilor, eficienţa energetică şi investiţiile în infrastructură. În plus, Comisia Europeană va prezenta în această toamnă un raport privind progresele înregistrate de Republica Moldova în ceea ce priveşte reformele asumate în procesul de integrare europeană. Republica Moldova trebuie să rămână o prioritate pentru noi, deoarece cetăţenii săi sunt români şi sunt ameninţaţi în fiecare zi de Federaţia Rusă. Intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană reprezintă primul pas spre unirea celor două state româneşti”, încherie liderul PMP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici