Tomac îl acuză pe Ciolacu de plagiat: PMP a cerut prima oară pact pe Sănătate

  • Eugen Tomac spune că PMP este primul partid parlamentar care, în contextul pandemiei de coronavirus, a propus un Pact Naţional pentru Sănătate
  • Solicitarea lui Marcel Ciolacu de a realiza un Pact Naţional pentru Sănătate este un plagiat, conform lui Tomac
  • PMP a propus acest lucru din aprilie
263 afișări
Imaginea articolului Tomac îl acuză pe Ciolacu de plagiat: PMP a cerut prima oară pact pe Sănătate

„PMP este primul partid parlamentar care, în contextul pandemiei de coronavirus, a propus un Pact Naţional pentru Sănătate încă din 8 aprilie 2020. Din această perspectivă, solicitarea preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a avea un Pact pe Sănătate nu este altceva decât un plagiat. Chiar în condiţiile în care pesediştii îşi asumă proiectele noastre, în calitate de preşedinte al PMP voi susţine un asemenea demers dacă este făcut pe baze sănătoase. Acest lucru înseamnă promovarea unei noi Legi a Sănătăţii - pe scheletul proiectului legislativ depus de noi în Parlament, respins de o majoritate retrogradă constituită în jurul PSD”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El precizează că iniţiativa PMP a avut la bază raportul Administraţiei Prezidenţiale în domeniu şi a înglobat opiniile celor mai înalte somităţi din lumea medicală cu privire la direcţiile de reformă în sănătate.O nouă Lege a Sănătăţii trebuie să vizeze:

• 1. Creşterea alocărilor bugetare pentru Sănătate gradual până la atingerea nivelul mediu din UE până în anul 2025. Cheltuielile pentru sănătate în România sunt cele mai scăzute din UE atât pe capde locuitor (1.029 EUR, media UE fiind de 2.884 EUR), cât şi ca procent din PIB (5% faţă de 9,8% în UE).
• 2. Modificarea legislaţiei astfel încât spitalele să aibă regim de societate cu capital de stat pentru ca acestea să poată să-şi completeze veniturile.
• 3. Transparenţă totală în cheltuirea banilor de către spitale, având ca scop final reducerea risipei. Să fie obligate, la fel ca administraţiile locale, să posteze pe site-urile proprii toate contractele şi facturile aferente acestora.
• 4. Construirea a 8 spitale regionale prin fonduri europene în cadrul exerciţiului 2021 – 2027 al Uniunii Europene.
• 5. Investiţii majore în spitale pentru rezolvarea problemei infecţiilor nosocomiale.
• 6. Dotarea spitalelor judeţene, municipale, orăşeneşti şi a celor care tratează ramuri de afecţiuni.
• 7. Adoptarea unui sistem de remunerare corectă pentru personalul medical la standarde europene, pentru oprirea exodului către Vestul Europei.
• 8. Perfecţionarea continuă a personalului medical în contextul avansului continuu al cercetării în domeniu.
• 9. Dezvoltarea capacităţilor de producţie de medicamente în România. Inclusiv prin refacerea în cel mai scurt timp a capacităţii României de a produce vaccinuri.
• 10. Alocări speciale de 0,5% din PIB pentru cercetarea medicală”, conchide liderul PMP.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma că România este la limita unui dezastru sanitar şi a cerut un pact pentru Sănătate, asumat de toate partidele: „Este nevoie să punem rapid capăt haosului care a cuprins sistemul de sănătate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici