Topul baronilor regionali făcut de Ambasada Statelor Unite

Pe primul loc se află Attila Verestoy, senator UDMR, cunoscut jucător pe bursă, care înainte de 1989 a lucrat ca cercetător chimist la insitutul condus de Elena Ceauşescu. Raportul diplomatic menţionează informaţiile din presă care susţin că ar fi fost ofiţer de securitate şi că ar fi fost recrutat încăpe vremea când se afla în oraşul său natal Odorheiu Secuiesc, cu toate că CNSAS i-a dat verdict de necolaborare.

43 afișări
Imaginea articolului Topul baronilor regionali făcut de Ambasada Statelor Unite

Topul baronilor regionali făcut de Ambasada Statelor Unite (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)

"În aprilie 2007, cotidianul Atac a publicat acuzaţiile unui fost ofiţer de Securitate, potrivit căruia Verestoy fusese recrutrat de către Securitate în oraşul său natal, Odorheiul Secuiesc, în ciuda unei decizii din Octombrie 2006 ale CNSAS care indica că Verestoy nu colaborase cu Securitatea. Din 1990, averea lui Verestoy a fost concentrată în industria lemnului din Harghita, precum şi în portofoliul lui de acţiuni", se arată în telegrama ambasadei SUA la Bucureşti.

Citeşte mai multe despre topul baronilor regionali pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici