Traian Băsescu: Dacă partidele din opoziţie vor să rămână în opoziţie şi după 2012, nu vor veni la discuţii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că, dacă liderii partidelor de opoziţie au în perspectivă să vină la guvernare, vor participa la dialogul propus de el, dar, "dacă decizia e să rămână în opoziţie şi după 2012, va fi un refuz pentru că nu te interesează viitorul".

284 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Dacă partidele din opoziţie vor să rămână în opoziţie şi după 2012, nu vor veni la discuţii

Traian Băsescu: Dacă partidele din opoziţie vor să rămână în opoziţie şi după 2012, nu vor veni la discuţii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Dacă au în perspectivă să vină la guvernare, ar trebui să răspundă pozitiv unei propuneri de dialog. Dacă decizia e să rămână în opoziţie şi după 2012, va fi un refuz pentru că nu te interesează viitorul sau nu eşti atât de responsabil faţă de viitor atunci când îţi propui să rămâi în opoziţie. Eu sper într-un răspuns pozitiv", a declarat Traian Băsescu, referindu-se la decizia liderilor opoziţiei în privinţa participării la consultările pe Constituţie şi pe reorganizarea administrativă.

El a mai spus că nu are ce să facă dacă opoziţia va boicota consultările.

"Voi constata că (opoziţia - n.r.) nu vine. Ar putea fi un moment bun. Poate că a fost de înţeles refuzul oricărei confruntări pe perioada de recesiune. Acum, recesiunea a trecut, ţara este încă în criză, iată a avut o emisiune de succes pe piaţa internaţională, ceea ce arată că România se poate finanţa, nu mai are nevoie de bani de la FMI. Deci, poate că a fost de înţeles atitudinea partidelor de opoziţie, atât timp cât s-au ferit să fie în orice fel responsabilitate pentru efectele asupra populaţiei legate de criză. Acum a trecut. Poate că sunt dispuşi, având în vedere că nu se mai discută teme vizând situaţia critică de criză, de amputări de venituri, ci discutăm despre viitorul României", a mai arătat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că invită partidele politice la dialog pe tema revizuirii Constituţiei şi pe cea a reorganizării administrative a ţării, în a treia decadă a lunii iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici