Traian Băsescu, de Ziua Oraşului Chişinău: România continuă să susţină integrarea europeană a Moldovei

Preşedintele Traian Băsescu a adresat, duminică, un mesaj cu prilejul Zilelor Oraşului Chişinău, menţionând că cetăţenii moldoveni merită să se bucure cât mai curând de toate avantajele pe care le oferă UE membrilor, precizând că România continuă să susţină integrarea europeană a Republicii Moldova.

752 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, de Ziua Oraşului Chişinău: România continuă să susţină integrarea europeană a Moldovei

Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit Preşedinţiei, mesajul şefului statului a fost prezentat, la Chişinău, de către Eugen Tomac, consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

"Dragi români, Stimaţi locuitori ai municipiului Chişinău, Doresc să vă adresez salutul meu călduros cu prilejul Zilelor oraşului Chişinău, o sărbătoare importantă pentru comunitatea dumneavoastră, care a devenit, de-a lungul anilor, o frumoasă tradiţie. Consider că este important ca fiecare comunitate să dedice un moment special celebrării identităţii sale şi rememorării tradiţiilor care o definesc, în peisajul divers al lumii contemporane. Istoria, cultura şi farmecul aparte ale Chişinăului fac ca în fiecare an această sărbătoare să-i adune pe cei care se simt ataşaţi de acest loc şi mai ales de oamenii care, prin eforturile şi dăruirea lor, au transformat oraşul într-o capitală europeană", se arată în mesajul preşedintelui.

Traian Băsescu menţionează că în acest an, Chişinăul aniversează 576 de ani de la prima atestare documentară.

"Ca de fiecare dată, rememorarea trecutului istoric este o condiţie esenţială pentru a putea reflecta matur asupra prezentului şi asupra alegerilor pe care trebuie să ni le asumăm în viitor, pentru binele comun. Consider că este obligaţia noastră de a construi un viitor comun, întrucât cetăţenii Republicii Moldova merită să se bucure, cât mai curând, de toate avantajele pe care le oferă Uniunea Europeană membrilor săi. Vă asigur că România va continua să susţină necondiţionat procesul de integrare europeană, pentru că este datoria noastră să fim alături de românii din Basarabia", afirmă Traian Băsescu.

El se declară convins că manifestările găzduite de Chişinău vor fi un prilej de adâncă emoţie, atât pentru locuitorii oraşului, cât şi pentru cei veniţi de departe să împărtăşească bucuria acestui eveniment.

"Fie ca Maica Domnului, ocrotitoarea oraşului Chişinău, să vă dăruiască înţelepciunea de a cultiva încrederea şi respectul, pentru ca în acest fel să reuşiţi să vă finalizaţi proiectele, în acord cu aspiraţiile cetăţenilor. Vă rog să primiţi dragi basarabeni, încă o dată, felicitările mele sincere însoţite de cele mai calde urări. La mulţi ani oraşului Chişinău!", se mai arată în mesaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici