Traian Băsescu îi recomandă lui Nicolae Timofti să refuze desemnarea lui Vlad Plahotniuc premier

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu îi recomandă preşedintelui din Republica Moldova, Nicolae Timofti, să îşi menţină poziţia şi să nu îl desemneze nici de data aceasta pe controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc prim-ministru.

1158 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu îi recomandă lui Nicolae Timofti să refuze desemnarea lui Vlad Plahotniuc premier

Traian Băsescu îi recomandă lui Nicolae Timofti să refuze desemnarea lui Vlad Plahotniuc premier

"La Chişinău, se dă o luptă titanică, de care depinde viitorul ţării, între Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care spune «nu te desemnez premier», şi oligarhul Plahotniuc, care îi spune Preşedintelui Republicii «eu sunt premierul»", a scris TraiTraian Băsescupagina sa de Facebook, potrivit site-ului Unimedia.

"Este esenţial ca Preşedintele Nicolae Timofti să îşi menţină poziţia oricât s-ar agita oligarhul Plahotniuc şi parlamentarii pe care i-a cumpărat şi îl susţin. În poziţia lui, Preşedintele Nicolae Timofti este susţinut de partea sănătoasă a societăţii, dar şi de democraţiile europene. Pentru credibilitatea şi viitorul Republicii Moldova, Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, este obligat să câştige confruntarea cu oligarhul Plahotniuc", a apreciat Traian Băsescu.

Partidul Democrat (PDM) l-a propus încă o dată pe controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. Preşedintele Nicolae Timofti a refuzat deja o dată desemnarea lui Plahotniuc prim-ministru, invocând probleme de integritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici