Traian Băsescu: Nu vreau ţara invadată de islamişti din Siria

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, la Constanţa, că nu vrea să vadă România invadată de islamişti din Siria şi nu crede că ţara noastră sau Europa s-ar putea întoarce către "o astfel de cultură”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3874 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Nu vreau ţara invadată de islamişti din Siria

Traian Băsescu: Nu vreau ţara invadată de islamişti din Siria (Imagine: Stefan Micsik/ Arhiva Mediafax Foto)

Referindu-se la minoritatea musulmană din Dobrogea, Traian Băsescu a spus că trăieşte în armonie cu majoritatea ortodoxă, dar felul în care vede aceasta civilizaţia este diferit faţă de modul în care este văzută civilizaţia de migranţii care vin din state structurate pe Coran.

"La noi, în Dobrogea, trăim bine împreună, dar asta nu înseamnă că aş fi bucuros să văd ţara asta invadată de islamiştii care vin de prin Siria sau din Afganistan, pentru că ei nu au trăit în cultura în care trăim noi, europenii. (...) Diferenţa între modul cum noi vedem civilizaţia alături de minorităţile care trăiesc în România şi modul cum o văd ei este mare. Gândiţi-vă numai la neşansa pe care o au femeile din aceste ţări să fie considerate oameni de categoria a doua”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a afirmat că nu crede că România sau întrega Europă s-ar mai putea întoarce la o astfel de cultură.

"Europa este o Europă a civilizaţiei, în care am învăţat să ne respectăm unii pe alţii, în care cultura europeană trebuie să predomine viitorul acestui continent şi nicidecum o islamizare rapidă pe care eu, ca om politic, nu o doresc nici Europei, nici României. De aceea am convingerea că România este o ţară care s-a aşezat bine alături de minorităţile ei şi împreună cu minorităţile ei, într-un concert european care nu trebuie tulburat de note false, de islamism şi de exagerări ale unor oameni care nu se pot adapta culturii europene”, a mai spus Traian Băsescu.

Acesta s-a aflat, vineri, la Casa de Cultură din Constanţa, unde a avut loc lansarea oficială a candidaţilor Miscării Populare pentru primăriile din comunele şi oraşele din judeţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici