Video "Trebuie să se termine perturbaţia omenirii". Vocea poporului. Cum au votat oamenii în judeţul lui Dragnea şi al Vioricăi Dăncilă. Reportaj VIDEO din Teleorman

Puţinii oameni care se plimbă sâmbătă pe străzile din comuna Ţigăneşti, judeţul Teleorman, par împovăraţi nu doar de griji, ci şi de importanţa procesului democratic la care se simt obligaţi să participe, în virtutea instituirii unei ordini fireşti a lumii.

4118 afișări

.................pentru a evita stresul dat de ştiri, au renunţat la televizor. Poate tocmai de aceea, ei sunt singurii care nu văd relevanţa referendumului, aşa că au ieşit la stradă doar pentru a lua pulsul satului:

„Nu merg la referendum! Dacă ar fi fost un referendum pentru imunitate, a politicienilor sau pentru mai multe să bage... dar bagă ce le convine lor. Unii spune că să distragă atenţia. Dar mie nu-mi distrage atenţia de la treburile pe care le am eu. Nu mă interesează lucrul ăsta pe mine”.

Mult mai aprinsă e atmosfera la birtul din sat. Nu de alta, dar după ce au votat la referendum în acord cu principiile tradiţionalismului creştin, sătenii din Ţigăneşti s-au dus să se cinstească pentru efort cu bere şi votcă. Acolo oamenii cred că e cazul să se termine odată cu aceste probleme “de perturbaţie a omenirii”.

Şi, chiar dacă au văzut homosexuali numai la televizor, ei sunt convinşi că păcatul unor astfel de persoane este atât de apăsător, încât e dificil chiar să discuţi liber despre el.

“Referendumul e un lucru foarte bun, pentru ca să se termine odată cu problemele astea de perturbaţie a omenirii! Ori eşti soţ şi soţie, ori suntem de acelaşi sex unul cu altul! Deci e foarte corect, pentru că se desface odată toate problemele astea! Unii fac aşa, alţii... Să fie o lege, să se dea o lege pentru totdeauna! Homosexualitatea e un lucru foarte rău. În primul rând că pierdem natalitatea”.

"Aţi cunoscut vreodată un homosexual?"

"Nici nu vreau să cunosc! Dar văzând nişte filme din astea nenorocite, s-ar putea să fie şi la noi în sat"

Relaxat cu ajutorul alcoolului, unul dintre săteni nu se mai poate abţine şi mărturiseşte deschis: ”Nepoată, noi suntem oamenii lui Dragnea!”

La aceste vorbe, partenerul de sticlă nu se mai poate abţine şi-l loveşte peste cap, în timp ce-i cere să tacă. Dar omul are ceva de spus: “Suntem oamenii lui Dragnea, noi suntem pesedişti. O spun în faţă, spun drept! Ne ducem la vot, că n-avem încotro! Nu fusei că azi avui treabă, dar mâine sunt la prima oră acolo!”

Ceilalţi, care au apucat să voteze, nu au nicio problemă în a ne demonstra asta cu buletinul, în ciuda insistenţelor noastre de a nu ne arăta actele personale. Apoi, cel mai vocal din grup, trage şi concluzia înţeleaptă: “Să ştiţi că nu e rău să se astupe odată gura la unii… că aicea există forţă politică, unii aşa, alţii… ca într-o familie: dacă se ceartă femeia zice că nu zic nici de-al dracu ca tine, şi nici tu ca mine şi se alege praful de soţia aia.. De casa aia şi de toate alea. Aşa am ajuns aicea. Dacă unul zice că nu este bine, a propus Iohannis una, nu e bine, a propus Dragnea alta, iar nu e bine. Şi se mănâncă între ei şi, dacă stăm să ne gândim, pentru noi e greu. Deci când se ceartă stăpânii, slugile o duce greu!”

La intrarea în comună, dincolo de indicatorul care arată caracterul fruntaş al locului, e o tarabă cu fructe. O bătrână tocmai îşi face cumpărăturile şi pare foarte împăcată cu faptul că s-a organizat un referendum pentru definirea familiei. Şi vânzătoarea e de aceeaşi părere, aşa că nu apare nicio divergenţă. Bătrâna se gândeşte la natalitate, deşi crede că banii puteau fi cheltuiţi şi altfel: “Să facă spitale, să facă şcoli, să facă copii, să facă lumea ce să-ţi mai zic? Să fim bine, sănătoşi. Nepoţii face copii şi-I aruncă la gunoi. Dar nu e frumos, să îi mai oprească! Să mai facă copii, fete mari să-i arunce prin tomberoane. Mă, să facă bine pentru ţară! Atât!”.

În faţa Primăriei din comună, o maşină înmatriculată cu număr ”PSD”, condusă de viceprimar, aşteaptă cuminte ca şoferul să verifice starea secţiei de votare.

Pe o bancă de peste drum, un alt bătrân aşteaptă. Spune că a venit de la muncă şi nu a reuşit să voteze, dar se pregăteşte să facă asta, pentru că referendumul este perfect justificat: ”Dar cum să nu? Păi e important să se căsătorească bărbat cu fată, nu bărbat cu bărbat. Aia ce dracu e? Preotul a trecut ieri pe aici, l-am salutat, că avem vreo şase, la mănăstire doi sau trei. Au spus să mergem la Referendum, da!”.

În comuna Ţigăneşti, comună fruntaşă la producţia de cereal, legume şi zootehnice e linişte de referendum. Oamenii ştiu exact ce cred despre lucruri pe care nu le-au văzut niciodată. Iar străzile sunt încărcate de o tristeţe specifică, pe care nici măcar o victorie a referendumului n-ar putea s-o şteargă.

Comuna Ţigăneşti se află în partea de sud României, aproximativ în centrul judeţului Teleorman, pe malul drept al râului Vedea. Populaţia este preponderent îmbătrânită şi oamenii trăiesc din activităţi agricole. Cei tineri sunt şomeri sau, pur şi simplu, au plecat...

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici