Trump condamnă Hamas pentru atacarea Israelului şi dă vina pe Biden pentru ,,acordul ruşinos" de 6 miliarde de dolari cu Iranul

Fostul preşedinte republican Donald Trump a condamnat Hamas pentru atacurile comise împotriva populaţiei Israelului.

1427 afișări
Imaginea articolului Trump condamnă Hamas pentru atacarea Israelului şi dă vina pe Biden pentru ,,acordul ruşinos" de 6 miliarde de dolari cu Iranul

US Embassy in Israel, AP

Totodată, fostul preşedinte şi-a blamat adversarul din alegerile prezidenţiale din 2020, actualul preşedinte democrat Joe Biden, pentru  finanţarea atacurilor palestiniene, fără să aducă dovezi.

,,Asaltul Hamas asupra Israelului este o ruşine. Din păcate, dolarii contribuabililor americani au finanţat aceste atacuri, despre care multe rapoarte spun că au venit de la Administraţia Biden”, fostul preşedinte referindu-se la acordurile dintre Joe Biden şi conducerea Iranului, în prezent considerat ca principalul sponsor al atacurilor Hamas de către opinia publică.

Potrivit Al Jazeera, în urma acordului de la Doha,  Iranul a eliberat cinci americani în schimbul a cinci iranieni deţinuţi în SUA, ca apoi, Casa Albă să transfere  6 miliarde de dolari în fonduri iraniene.

Fostul preşedinte american Donald Trump, care a avut bune relaţii cu actualul premier israelian Benjamin Netanyahu,  mai spune că Israelul „are tot dreptul să se apere cu forţă copleşitoare”.

„Am adus atâta pace în Orientul Mijlociu prin Acordurile Abraham, doar pentru a vedea cum Biden o iroseşte la un ritm mult mai rapid decât credea cineva posibil. Iată-ne din nou”, spune Trump, citat de publicaţia The Times of Israel

În 2018, fostul preşedinte a recunoscut Ierusalimul drept capitala de facto a Israelului, iar transferarea ambasadei americane de la Tel Aviv la marele centru religios pentru evrei, dar şi musulmani, a atras critici aspre din lumea islamică. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici