TSD: Şcoala de vară OTPDL - niciun discurs al unui tânăr, doar monologuri dictatoriale ale seniorilor

Şcoala de vară a organizaţiei de tineret a Partidului Democrat Liberal a fost o adunare în care discursul niciunui tânăr nu a fost preluat de presă, în schimb toate monologurile dictatoriale ale seniorilor au răsunat în sala plină de privirile constrânse să fie admirative, consideră TSD.

673 afișări
Imaginea articolului TSD: Şcoala de vară OTPDL - niciun discurs al unui tânăr, doar monologuri dictatoriale ale seniorilor

TSD: Şcoala de vară OTPDL - niciun discurs al unui tânăr, doar monologuri dictatoriale ale seniorilor (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax Foto)

"Acest lucru nu poate decât să ne sperie şi să ne facă să fim circumspecţi cu privire la modul în care PDL şi liderii săi văd democraţia şi încurajarea tinerilor", mai susţine preşedintele Organizaţiei de Tineret a PSD, Nicolae Bănicioiu, într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia sa, această şcoală de vară nu a fost altceva "decât o manifestare patetică a unor politicieni lipsiţi de viziune, de strategii de guvernare şi de capacitatea de a se decupla de discursul liderului lor informal, Traian Băsescu".

"Eu am văzut la şcoala de vară a TDL o pleiada de portavoci ale celui care, din păcate, conduce România, şi care nu poate scăpa de obsesia de a critica Partidul Social Democrat. Liderii marcanţi ai Partidului Democrat Liberal, oameni politici de seamă, care au avut evoluţii politice spectaculoase, precum Roberta Anastase, Elena Udrea, Emil Boc, Ioan Oltean, Traian Igaş, Valerian Vreme şi Sebastian Lăzăroiu au venit pregătiţi cu insulte, glume şi ironii la adresa opoziţiei. Lacheii de la curtea lui Traian Basescu, decoraţi «meritocratic» cu funcţii publice au uitat că manifestările critice aparţin în mod firesc, într-o organizare statală, opoziţiei, partidelor şi liderilor politici care se situează în afara deciziei politice", se mai arată în comunicatul TSD.

Nicolae Bănicioiu dauagă că, printr-o logică simplă, partidul sau partidele care se află la guvernare, care conduc şi dictează deci evoluţia unui stat, nu trebuie să critice pentru că treaba lor este să guverneze, să prezinte proiecte politice şi să dezbată măsuri pentru clădirea viitorului naţiunii pentru care sunt responsabili.

"Este simplu, chiar şi pentru nişte personaje care nu sunt învăţate să gândească, să înteleagă un mecanism extrem de simplu care stă la baza dezbaterii publice într-o democraţie - partidul aflat la guvernare are rolul de a construi şi opoziţia are rolul de a acţiona reactiv la modul în care puterea construieşte, prin critică. Înteleg că avem în momentul de faţă nişte guvernanţi cu un spirit critic dezvoltat, însă dincolo de modul grosolan în care aceştia au denigrat alianţa politică USL nu am văzut nimic la adunarea din Eforie Nord, şi asta pentru că nu au ce prezenta, în afara unei datorii externe uriaşe, a risipirii banului public şi a prăbuşirii sistemului de învăţământ şi a celui medical. În loc să facă pronosticuri electorale şi să arunce jigniri către liderii USL în faţa unor tineri portocalii, rebrand-uiţi în verde-albastru din frică de a se prezenta în faţa electoratului, primul ministru Emil Boc ar fi trebuit să le vorbească miilor de tineri care fac cozi la bursele locurilor de muncă sau miilor de tineri absolvenţi ai facultăţii de medicină care îşi caută viitorul în alte ţări", se mai arată în comunicatul semnat de şeful TSD.

În opinia acestuia, sloganul pe care l-a lansat PDL, "Smart and Right", denotă mai degrabă "un spirit dezvoltat al autoironiei, căci această guvernare este mai degrabă distrugătoare decât smart, iar modul în care ştie Roberta Anastase să numere sau nepromovarea examenului de bacalaureat de către Traian Igaş arată cât de smart poate fi un partid cu asemenea lideri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici