Turcan:Dacă sunt oameni care nu cred în măsurile Guvernului, nu-i forţează nimeni să rămână în echipă

Parlamentarii PDL care nu susţin pachetul de măsuri anticriză al Guvernului nu sunt forţaţi să rămână în partid, a declarat, la RFI, vicepreşedintele formaţiunii Raluca Turcan.

10 afișări
Imaginea articolului Turcan:Dacă sunt oameni care nu cred în măsurile Guvernului, nu-i forţează nimeni să rămână în echipă

Turcan:Dacă sunt oameni care nu cred în măsurile Guvernului, nu-i forţează nimeni să rămână în echipă (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Reacţia sa vine după ce unii senatori şi deputaţi ai Partidului Democrat Liberal au votat, marţi, moţiunea de cenzură a PSD, care a fost respinsă de Parlament, neîntrunind numărul necesar de voturi.

"Mă îngrijorează numărul mare de voturi pe care l-a strâns această moţiune de cenzură şi mă doare faptul că membri ai Partidului Democrat Liberal au votat această moţiune sau chiar unii independenţi, care, mă rog, ar fi fost în protocolul de colaborare privind guvernarea", a afirmat Raluca Turcan.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că democrat-liberalii care nu sunt de acord cu planul de austeritate al Cabinetului Boc pot pleca din partid.

"Va avea loc o discuţie şi, dacă sunt oameni care nu cred în pachetul de măsuri pe care şi l-a asumat Guvernul Partidului Democrat Liberal, atunci evident că nu mai putem merge împreună, nu-i forţează nimeni să fie într-o echipă în care nu cred", a subliniat ea.

Raluca Turcan a adăugat că nu mai vrea să fie părtaşă la vulnerabilităţile create chiar de PDL.

"Eu am dat un vot de încredere şi sper că efortul şi austeritatea pe care o solicităm cetăţenilor nu va fi în zadar. Nu vreau, eu, ca membru al Partidului Democrat Liberal, să mai asist la acuze de risipă a banului public, nu vreau să mai fim părtaşi la vulnerabilităţi, pe care ni le creem noi din interior. Dacă nu vom fi conştienţi de marea miză şi provocare pe care o avem şi nu vom şti să o valorificăm noi, ca Partid Democrat Liberal şi Guvernul, ca echipă de conducere executivă a PDL, este foarte posibil să nu mai beneficiem nici de încrederea cetăţenilor şi chiar noi între noi să nu mai susţinem la nesfârşit acest lucru", a explicat liderul democrat-liberal.

Turcan i-a criticat totodată pe colegii de partid care au votat moţiunea în aplauzele Opoziţiei şi ale sindicaliştilor din sala de şedinţe a Parlamentului.

"Sunt unii pe care i-am văzut bucurându-se şi ridicând mâinile pe acolo prin plen, în aplauzele PSD-ului şi, din păcate, ale celor aduşi de PSD. Acolo au fost nişte oameni aduşi de PSD şi de PNL. Dacă ei s-au lăsat cuceriţi de aplauzele unor oameni care huiduiau şi rupeau microfoanele şi adresau nişte injurii pe care greu poţi să-ţi imaginezi că le poţi auzi într-o sală a Parlamentului, este decizia lor. Eu vreu să cred că de la ei va veni să ia o decizie, să spună «domnule, încerc să merg cu echipa Partidului Democrat Liberal sau nu»", a continuat ea.

Raluca Turcan a apreciat că s-ar impune o discuţie despre remanierea sau restructurarea Guvernului.

"Din punctul meu de vedere, da, se impune să abordăm acest subiect. Vreau să văd o analiză clar făcută, cu date, o analiză prin care să primesc răspunsuri exacte la întrebările : Toate ministerele funcţionează într-un mod eficient ? Au redus numărul de secretari de stat la minimum cu putinţă, în condiţii de austeritate ? Numărul de agenţii este minimum cu putinţă, în aşa fel încât să-şi atingă obiectivul pentru care au fost create ? Dacă avem în continuare risipă, dacă avem oameni plătiţi excesiv în raport cu munca pe care o produc şi au tot felul de stimulente şi facilităţi, mi se pare normal să regândim această structură a aparatului guvernamental", a conchis vicepreşedintele PDL Raluca Turcan.

Moţiunea de cenzură a fost votată, marţi, potrivit votului "cu bilele la vedere" de mai mulţi parlamentari ai PDL, printre care deputaţii Teo Trandafir, Clement Negruţ, Mircia Giurgiu şi senatorul Georgică Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici