Turcan explică de ce a susţinut alegerea primarilor într-un singur tur: Contextul era să fi dus la scoaterea baronilor roşii din administraţie

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, joi seara, că a susţinut alegerea primarilor într-un tur deoarece evaluarea era că ar fi putut duce scoaterea baronilor roşii din administraţie, dar că au fost derapaje. ”Contextul politic atunci era de acaparare a puterii de către PSD”, a mai explicat ea.

1259 afișări
Imaginea articolului Turcan explică de ce a susţinut alegerea primarilor într-un singur tur: Contextul era să fi dus la scoaterea baronilor roşii din administraţie

Turcan explică de ce a susţinut alegerea primarilor într-un tur: "Putea scoate baronii roşii"

”Da, aşa este, doar că dl. Ciolacu este într-o scăpare de matematică - a spus că mi-am schimbat opinia cu 360 de grade. Poate că ar trebui să reevalueze puţin cum e cu gradele cercului. Niciodată nu m-am decis de decizii politice la care am fost parte. Dacă la un anumit moment s-a optat pentru această variantă, de un singur tur - aduceţi-vă aminte că era o procedură care putea să conducă... Contextul politic atunci era de acaparare a puterii de către PSD, cam ca acum, putea să fi dus la scoaterea baronilor roşii din administraţie”, a declarat la Digi24 Raluca Turcan.

Ea a mai spus că îşi asumă susţinerea, dar că oamenii politici nu trebuie să persevereze în greşeală.

”Au fost derapaje în timp, din nefericire, prin varianta alegerii într-un singur tur. Eu cred că un om politic, dacă sesizează că o decizie nu şi-a atins scopul (...), să nu persevereze într-o greşeală”, a mai spus Turcan.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD va trimite o scrisoare liderilor europeni şi tuturor europarlamentarilor pentru a acuza intenţia Executivului de a schimba legile electorale. El a mai spus că vicepremierul Raluca Turcan este unul dintre autorii trecerii la alegerea primarilor într-un tur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici