Video Turcan: PSD a convocat ilegal Parlamentul pentru duminică. Dragnea şi Grindeanu să demisioneze/ Blaga: PNL ar trebui să fie prezent în sală la moţiune, dar să nu voteze

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat sâmbătă că PSD a convocat ilegal Parlamentul pentru duminică, pentru o şedinţă în care intenţionează să citească moţiunea de cenzura, ea arătând că atât Sorin Grindeanu cât şi Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze.

1127 afișări

Întrebată ce face PNL duminică, când PSD a convocat Parlamentul pentru a citi moţiunea de cenzură, Turcan a precizat: "Vom decide ce va face PNL mâine, în condiţiile în care şedinţa nu este convocată conform Regulamentului şi într-un mod ilegal".

"Majoritatea e încă e la PSD, majoritatea e PSD-ALDE, e în mâna lui Dragnea. Procedural ar trebui convocat un BPR în care să se depună moţiunea de cenzură, să fie analizată, să se vadă dacă e semnată aşa cum prevede Regulamentul, apoi lăsată spre dezbatere şi ulterior votul final. Acum vor să facă totul pe repede înainte, nu ţin cont de niciun fel de regulă, e un precedent înfiorător", a spus Turcan.

Întrebată dacă PNL se gândeşte să boicoteze şedinţa asta de plen, astfel încât să lase PSD şi ALDE să-şi asigure singure cvorumul, Turcan a spus: "Dacă ar fi după mine, lucrul acesta aşa ar trebui să se întâmple".

"Decizia însă va aparţine echipei de conducere pe care PNL o va vota mâine", a spus Turcan.

Întrebată ce va face PNL în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, Turcan a răspuns: "Va fi o decizie. Fie nu participăm deloc la vot, fie nu votăm. E o bătălie în interiroul PSD între două clanuri cu comportament mafiot. Considerăm că PSD are trebui să se devoaleze în întreaga splendoare şi să încerce să se decimeze din interior, aşa cum a făcut până acum".

La rândul său, liderul fostului PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, că parlamentarii PNL ar trebui să fie prezenţi în sală la moţiunea de cenzură, dar nu ar trebui să voteze, afirmând că PNL trebuie să se consolideze instituţional şi să devină cea mai puternică voce a opoziţiei împotriva oricărei guvernări PSD

"PNL va avea de luni o nouă conducere legitimă şi această criză politică ne priveşte pentru că priveşte şi România, va trebui analizată foarte serios această poziţie a noastră. Dar eu cred că nu ar trebui să intrăm în acest joc. (…) Cea mai buna variantă ar fi să fie prezenţi colegii mei în sală, dar să-i lase în pace, (…) să nu voteze", a declarat liderul fostului PDL Vasile Blaga, înainte de începerea Congresului Naţional al PNL.

Întrebat dacă PNL ar trebui să încerce să facă o nouă majoritate parlamentară pentru a intra la guvernare, Blaga a afirmat că liberalii trebuie, în primul rând, să se consolideze instituţional.

"PNL, în primul rând, trebuie să aibă grijă să se consolideze instituţional şi să fie o voce clară, cea mai puternică voce a opoziţiei împotriva oricărei forme de guvernare PSD", a răspuns Vasile Blaga.

Boc: E grea viaţa de prim-ministru. Fără sprijin politic e dificil să stai la Palatul Victoria

Fostul premier Emil Boc a declarat sâmbătă, referindu-se la situaţia premierului Sorin Grindeanu, căruia i s-a retras sprijinul politic, că viaţa de premier este o "viaţă grea", el arătând că este dificil să te menţii la Palatul Victoria fără sprijin politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici