Boc: E grea viaţa de prim-ministru. Fără sprijin politic e dificil să stai la Palatul Victoria

Fostul premier Emil Boc a declarat, sâmbătă, referindu-se la situaţia premierului Sorin Grindeanu, căruia i s-a retras sprijinul politic, că viaţa de premier este o "viaţă grea", el arătând că este dificil să te menţii la Palatul Victoria fără sprijin politic.

197 afișări
Imaginea articolului Boc: E grea viaţa de prim-ministru. Fără sprijin politic e dificil să stai la Palatul Victoria

Boc: E grea viaţa de prim-ministru. Fără sprijin politic e dificil să stai la Palatul Victoria

"Ştiu că e grea o moţiune de cenzură, am avut vreo 11. E viaţa grea viaţa de prim-ministru. Fără sprijin politic e greu să stai la Palatul Victoria şi atunci depinde de abilitatea şi de capacitatea lui de a-şi clădi o susţinere politică. Dar niciun Guvern nu poate rămâne fără susţinere politică la Palatul Victoria", a spus Boc, el arătând că guvernarea Grindeanu i s-a părut "incoloră, inodoră, insipidă".

"Cel mai important e să se termine cât mai repede această criză politică, să se termine acest circ, pentru că România are nevoie de stabilitate", a adăugat Boc, el apreciind că s-a ajuns în situaţia aceasta din cauza incapacităţii de a guverna în interes public.

"Până la urmă, dacă toate guvernele ar urmări, indiferent din câte partide sunt formate coaliţiile care, în ultimă instanţă, să guverneze în interes public, nu s-ar ajunge aici. Când apar chestiuni de interes privat sau de grup, atunci se ajunge la un asemenea război. Acum e o chestiune care ţine de grupuri de interese din interiorul partidului care nu pot să-şi tranşeze soarta decât punând ţara la mezat şi acest lucru nu e normal", a spus Boc.

Întrebat ce ar trebui să facă PNL, Boc a răspuns: "PNL ar trebui să aibă clar şi ferm că orice guvernare trebuie făcută în interesul public şi al românilor. Nu cu orice preţ la guverare, nu cu orice preţ în opoziţie şi atunci când eşti pregătit să vii cu o guvernare în interesul românilor, atunci trebuie să o faci".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici