Ţuţuianu: Consultările pe justiţiei sunt doar chestiuni de imagine. Trebuiau făcute acum doi ani/ Ce spune despre mandatul lui Toader

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat, după ce Klaus Iohannis a chemat, miercuri, toate partidele la consultări privind legile justiţiei, la Cotroceni, că sunt doar chestiuni de imagine şi că nu ştie dacă PSD va participa, însă aceste discuţii ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu doi ani.

1097 afișări
Imaginea articolului Ţuţuianu: Consultările pe justiţiei sunt doar chestiuni de imagine. Trebuiau făcute acum doi ani/ Ce spune despre mandatul lui Toader

Ţuţuianu: Consultările pe justiţiei sunt doar chestiuni de imagine. Trebuiau făcute acum doi ani/ Ce spune despre mandatul lui Toader

„Nu ştiu dacă PSD va merge. (...) Cred că aceste consultări pe Justiţie făcute acum sunt doar chestiuni de imagine. Ele poate că ar fi trebuit făcute în urmă cu doi ani de zile pentru că punerea de acord a legislaţiei naţionale cu deciziile CCR, cu recoamndările Comisiei de la Veneţia ori cu Directivele Europene cum este cea privind prezumţia de nevinovăţie este importantă şi trebuie să intereseze întreaga societate românească. Astăzi cred că este un exerciţiu de imagine, taberele sunt foarte clar conturate, ceea ce cred că eu că trebuie făcut în Parlament este să reactivăm activitatea Comisiei speciale care a dezbătut aceste legi şi Codurile penale", a afirmat Adrian Ţuţuianu, în Parlament.

Acesta a completat că trebuie revăzut ce a recomandat Comisia de la Veneţia şi ce a decis CCR pentru a încerca o corelare cât mai bună în legislaţia din domeniul justiţiei.

"Să vedem care sunt recomandările Comisiei de la Veneţia, să revedem hotărârile CCR, să vedem practica europeană în materie şi să încercăm să corectăm acele elemente de neconstituţionalitate sau asupra cărora Comisia de la Veneţia a exprimat anumite rezerve şi, în felul acesta, să dăm ţării, cetăţenilor o lege penală şi procesual-penală mai bună", a completat Ţuţuianu.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis luni o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită miercuri, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Discuţiile vin în contextul avizului Comisiei de la Veneţia şi a criticilor aduse de această instituţie cu privire la OUG privind legile justiţiei şi Codurile Penale.

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a cerut, vineri, demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

Ţuţuianu: Mandatul lui Tudorel Toader trebuie privit în contextul dificultăţilor pe care le are

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat, luni, referitor la o eventuală demitere a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, că mandatul acestuia trebuie privit în contextul dificultăţilor pe care le are, existând şi puncte pozitive dar şi puncte care ar trebui discutate.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN PAGINA 2

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici