UDMR l-ar putea susţine pe Traian Băsescu în al doilea tur al alegerilor

Preşedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este "posibil" ca UDMR să-l susţină pe Traian Băsescu dacă intră în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, el spunând, însă, că nu există încă o decizie în acest sens.

15 afișări
Imaginea articolului UDMR l-ar putea susţine pe Traian Băsescu în al doilea tur al alegerilor

Preşedintele UDMR Marko Bela (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

"În acest moment da, e posibil, dar nu avem o decizie", a spus preşedintele UDMR, întrebat dacă există posibilitatea ca uniunea să îl susţină pe Traian Băsescu în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

"Cred că e şi firesc ca în iulie să nu promiţi susţinere cuiva, când ai prezidenţiale în noiembrie şi ai propriul tău candidat", a spus Marko Bela.

Acesta a adăugat că a văzut, miercuri, un sondaj potrivit căruia candidatul UDMR, Kelemen Hunor, "este pe un trend crescător", situându-se "undeva la cinci la sută".

Preşedintele UDMR a spus că uniunea va decide pe cine va susţine de-abia după turul întâi al alegerilor, în funcţie de oferta fiecărui candidat către maghiari.

"Nu întâmplător a spus UDMR că numai după primul tur va încerca să decidă pe cine susţine. În primul rând, în acest moment avem propriul nostru candidat, iar pe de altă parte să vedem oferta fiecărui prezidenţiabil, oferta către maghiari şi după aceea să ajungem la o anumită concluzie, şi nu o promisiune de susţinere necondiţionată", a declarat el.

Referindu-se la declaraţia preşedintelui FIDESZ, Orban Viktor, făcută la Tuşnad, că l-ar vota în al doilea tur al alegerilor pe Traian Băsescu, preşedintele UDMR a apreciat că acesta "s-a grăbit".

"După părerea mea, domnul Orban Viktor s-a grăbit. Este adevărat că în Europa partidele membre ale PPE se susţin în mod reciproc, deci şi FIDESZ, şi UDMR, şi PDL sunt membri ai PPE, deci din acest punct de vedere o astfel de susţinere ar fi firească. Dar colegii din CNMT, care au fost acolo, ar fi trebuit să-l informeze pe domnul Orban că totuşi la noi lucrurile sunt puţin mai complicate", a spus Marko Bela.

Fostul premier al Ungariei Orban Viktor, care este preşedintele principalului partid de opoziţie din Ungaria, FIDESZ, întrebat, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad pe cine ar alege în funcţia de preşedinte al României, între Băsescu şi Kelemen Hunor, candidatul UDMR, a răspuns: "Va fi şi turul doi la alegerile prezidenţiale, şi atunci l-aş alege pe Traian Băsescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici