Udrea: Ce treabă am eu cu ce vorbesc alţii despre mine la telefon?

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, scrie, duminică, pe blogul său, că numele ei poate fi folosit în diverse conversaţii de oricine, de la colegi, amici, cunoştinţe, rude, la oameni pe care nu i-a cunoscut niciodată, iar ea nu poate fi răspunzătoare de ceea ce spun aceştia.

31 afișări
Imaginea articolului Udrea: Ce treabă am eu cu ce vorbesc alţii despre mine la telefon?

Udrea: Ce treabă am eu cu ce vorbesc alţii despre mine la telefon? (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu am avut timp să mă uit astăzi la televizor, ba chiar nu mă mai uit aproape deloc la televizor, dar bineînţeles că mi s-a comunicat cum au reuşit cei de la Vântu să mă aibă şi de data asta subiect, asociindu-mă cu cazul deputatului Păsat. Într-o discuţie cu nu ştiu cine, a cărui înregistrare tanscrisă a ajuns în exclusivitate(!) la Realitatea, după cum chiar ei se lăudau, Păsat se referea la mine şi la alţi lideri PDL, afirmând sau sugerând că avem o relaţie mai mult decât colegială, una prin care ar fi putut să obţină sprijin preferenţial de la mine pentru nu ştiu ce proiect în domeniul agrementului. Motiv pentru această televiziune să facă dezbateri o zi întreagă despre prezenţa Elenei Udrea în dosarul respectiv", scrie ministrul pe blogul său.

Udrea menţionează că, iniţial, nu a băgat în seamă "o asemenea inepţie" şi a cerut doar la minister să fie dat un comunicat despre cum instituţia nu finanţează niciun proiect de dezvoltare a turismului pe zona Giurgiu, aşa cum lasă să se înţeleagă dialogul dintre cei doi.

"Abia pe seară am aflat că povestea a fost tratată la mai toate emisiunile Realităţii. Ce manipulare! Ce treabă am eu cu ce vorbesc alţii despre mine la telefon? Ca ministru, deputat, preşedinte de organizaţie şi nu în ultimul rând ca persoană, primesc în audienţă, mă întâlnesc şi cunosc mii de persoane. Am o mulţime de colegi, cum este şi Păsat, amici, cunoştinţe, rude. Adăugaţi la aceştia oamenii care, pur şi simplu, fără să fi schimbat două vorbe cu mine, fără să mă fi întâlnit vreodată ori chiar fără să mă cunoască, mă pomenesc în diferite ocazii în discuţiile lor. O să ajungem la un număr uriaş de situaţii probabile în care numele meu este folosit. Trebuie să ştiu eu ce spun aceştia referitor la mine, ori are logică să mă faci răspunzătoare de afirmaţiile lor? Spre exemplu, ştiu eu ce zice despre mine, la telefon sau nu, o persoană care tocmai a ieşit din biroul meu? Nu de puţine ori îmi ajung la urechi lucruri neadevărate, de-a dreptul grave ori hilare, spuse despre mine ori în numele meu. Am gândit chiar să le scriu pe blog pe cele mai importante, pentru a mai corecta «informaţiile» care circulă. Dar nici nu pot fi atentă la toate bârfele, zvonurile, şuşanelele. Nu mă pot coborî la nivelul unora din presă şi nici nu am timp să o fac", mai scrie Elena Udrea.

Ea adaugă şi că nu poate înţelege care era legătură discuţiei redate cu fapta pentru care este anchetat deputatul Dan Păsat.

"Cu această stenogramă din păcate s-a dat posibilitatea lui Vântu să mai târască nejustificat numele unora din PDL, şi în special numele meu, în scandaluri legate de justiţie. Şi uite aşa ajungem iar la marea problemă pe care o avem astăzi cu nerespectarea dreptului constituţional al persoanei la imagine, la demnitate şi onoare. Iar unii, care s-au perfecţionat în tehnica manipulării, cum sunt Vântu şi Voiculescu, ştiu cum să folosească astfel de situaţii", încheie Udrea.

MDRT nu a contractat, nici din fonduri UE şi nici din fonduri guvernamentale, construcţia vreunui parc de distracţii în Ogrezeni sau în altă localitate din judeţul Giurgiu, a precizat sâmbătă ministerul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici