Udrea: Continuăm discuţiile pentru a avea acord politic, până atunci reorganizăm deconcentratele

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat, luni, că nu mai este timp până la 1 iulie pentru a se face reorganizarea administrativă, precizând că discuţiile vor continua pentru un acord politic, urmând ca până atunci să se realizeze reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor.

1780 afișări
Imaginea articolului Udrea: Continuăm discuţiile pentru a avea acord politic, până atunci reorganizăm deconcentratele

Udrea: Continuăm discuţiile pentru a avea acord politic, până atunci reorganizăm deconcentratele (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu mai e timp până la 1 iulie să cădem de acord şi asupra modului în care se face reorganizarea administrativă, aşa că vom continua discuţiile pentru a avea acest acord politic, urmând ca până atunci să facem reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor", a spus Udrea.

Întrebată dacă şi UDMR este de acord cu acest lucru, Elena Udrea a arătat că nu a participat la şedinţa coaliţiei, însă înţelege că "este un parcurs" pe care PDL l-a agreat împreună cu partenerii de coaliţie.

"Oricât de mult ne-am dorit noi să facem această reorganizare până la 1 iulie, dacă nu ai vot în Parlament, sigur că nu poţi să treci proiectul", a apreciat Udrea.

Întrebată care ar fi economiile din această reorganizare, ea a apreciat că este vorba de zeci de milioane de euro.

"Înţeleg că la un prim calcul sunt aproximativ zeci de milioane de euro numai din cheltuielile salariale, din cheltuielile cu funcţionarea diverselor instituţii la nivelul judeţelor, dar cu siguranţă că economiile sunt mult mai mari, vom vedea pe măsură ce fiecare îşi face calculul", a precizat Elena Udrea, înainte de şedinţa BPN al PDL.

UDMR a respins, luni, în şedinţa coaliţiei, toate propunerile PDL privind reorganizarea teritorială, astfel că s-a decis amânarea acestui proces, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, la B1TV, că dacă UDMR refuză ofertă legată de reorganizare, atunci nu se va mai face acest proces, ci se va trece la reforma instituţiilor deconcentrate, care se diminuează ca densitate şi personal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici