Udrea: Dacă diferenţa este doar de 44 de voturi, să facem turul doi

Elena Udrea a susţinut, sâmbătă, că Vasile Blaga a fost declarat câştigător doar cu 44 de voturi în plus, că trebuie soluţionată contestaţia ei şi să se organizeze un tur doi al alegerilor, apreciind că ea l-ar învinge pe Vasile Blaga în turul doi.

306 afișări
Imaginea articolului Udrea: Dacă diferenţa este doar de 44 de voturi, să facem turul doi

Elena Udrea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Udrea a precizat că membrii Comisiei de organziare nu au soluţionat contestaţia depusă de ea şi au anunţat rezultatul alegerilor pentru preşedinţia PDL fără acest lucru şi că va merge la sediul partidului din Modrogan şi va discuta cu cei de la comisie pentru a vedea care este soluţia.

Ea a spus că la începutul procesului de vot au fost anunţaţi 4359 de votanţi şi au votat 4632.

"Adică chiar diferenţa care-l face pe Vasile Blaga câştigător", a spus Udrea.

"O să discut cu cei de la comisie, vom merge în Modrogan şi vom vedea cum soluţionăm, diferenţa între mine şi Blaga este foarte mică. (...) Evident lucrurile nu pot rămâne aşa", a spus Elena Udrea ziariştilor, fiind susţinută de Cristian Preda şi Emil Boc.

Ea a adăugat că, chiar cu scorul anunţat, sala era împărţită în două şi că partidul trebuie să rămână unit, dar trebuie să se dea curs contestaţiei.

Udrea a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nici nu vrea măcar să se gândească la posibilitatea scindării partidului.

"Dacă diferenţa este doar de 44 de voturi, să facem turul doi. Vasile Blaga a fost declarat câştigător doar cu 44 de voturi în plus, trebuie să se intre în turul doi", a mai spus Udrea.

Întrebată dacă a discutat cu preşedintele Traian Băsescu, Elena Udrea a răspuns că nu, deoarece este vorba de o chestiune tehnică care trebuie rezolvată în interiorul partidului "ca între colegi".

Întrebată dacă în turul doi l-ar învinge pe Vasile Blaga, Udrea a răspuns: "Cred că l-aş fi învins pe domnul Blaga în turul doi".

Vasile Blaga a fost anunţat oficial câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, el obţinând 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţie, în timp ce Elena Udrea a întrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei - 209, potrivit rezultatelor prezentate de Mircea Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici