Udrea, despre achitarea lui Tăriceanu: A avut şansa să fie judecat de magistraţi care nu sunt controlaţi de SRI. Revolta sa este însă ipocrită

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, scrie, pe Facebook, că achitarea definitivă a lui Călin Popescu Tăriceanu a fost dată de un complet de la instanţa supremă care nu este controlat de Serviciul Român de Informaţii (SRI), ea spunând că nu a avut această şansă.

2441 afișări
Imaginea articolului Udrea, despre achitarea lui Tăriceanu: A avut şansa să fie judecat de magistraţi care nu sunt controlaţi de SRI. Revolta sa este însă ipocrită

Udrea, despre Tăriceanu: A avut şansa să fie judecat de magistraţi care nu sunt controlaţi de SRI

"Ma bucur pentru domnul Tariceanu, ca a fost achitat intr-un proces nedrept, unul dintre cele multe instrumentate de statul paralel impotriva adversarilor politici, sau oameni de afaceri, sau lideri de opinie, sau jurnalisti ori patroni de presa etc. Din fericire, a avut sansa sa ii fie judecat dosarul de un Complet format de unii dintre cei mai integri judecatori de la ICCJ si care nu sunt controlati de catre SRI. Eu nu am avut aceasta sansa, spre exemplu. Nu le dau numele, pentru ca nu vreau sa ii expun", a scris, pe Facebook, Elena Udrea.

Fostul ministru cataloghează însă revolta lui Călin Popescu Tăriceanu, exprimată în intervenţiile televizate, împotriva abuzurilor făcute de statul paralel, ca fiind una ipocrită, atâta timp cât discursul lui, foarte argumentat, corect şi coerent altfel, nu a avut nicio urmare în anii de când "ne tot spune cât luptă dânsul pentru drepturi şi libertăţi".

"Spre exemplu, cel mai elocvent, domnul Tariceanu nu a cerut un lucru elementar ministrului ALDE, Tudorel Toader. Sa faca dreptate celor condamnati de Completele de 5 constatate ilegale de CCR, care nu mai erau in termen sa depuna Contestatie la executare si, care inca sunt in puscarii si se uita cu speranta la domnul Tariceanu, al doilea om in stat, cand vorbeste de luni de zile despre ordonanta reparatorie, care nu a mai venit...Ba chiar i-a luat apararea si ne-a spus ca el considera ca Toader a facut mult pentru consolidarea statului de drept.🤔 Si altele pe care nu le amintesc acum, pentru ca nu e spatiu suficient. In concluzie, multe vorbe, putine fapte...ca de, e an electoral", a conchis Udrea.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat, luni seară, pe Călin Popescu Tăriceanu, fiind menţinută decizia din prima instanţă. A existat o opinie separată, în sensul rejudecării cauzei.

În 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, dosarul având legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici