Udrea, despre candidatul PMP la prezidenţiale: A existat o consultare şi cu preşedintele Băsescu

Elena Udrea a declarat, sâmbătă, întrebată despre susţinerea de către PMP a candidaturii lui Cristian Diaconescu pentru prezidenţiale, că discuţia cu acesta a avut loc în cursul săptămânii şi, solicitată să precizeze dacă a existat o consultare şi cu preşedintele Băsescu, a răspuns afirmativ.

541 afișări
Imaginea articolului Udrea, despre candidatul PMP la prezidenţiale: A existat o consultare şi cu preşedintele Băsescu

Traian Băsescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Elena Udrea a fost întrebată dacă a fost felicitată de preşedintele Traian Băsescu după anunţul alegerii sale în fruntea PMP. "Nu încă", a răspuns ea.

De asemenea, Udrea a fost întrebată când s-a decis susţinerea lui Diaconescu pentru prezidenţiale.

"Toate lucrurile pe care le facem în general ca partid le facem conform unor strategii. Săptămâna aceasta, desigur, a fost discuţia cu domnul Diaconescu", a răspuns Udrea.

De asemenea, Udrea a fost întrebată dacă a existat o consultare şi cu preşedintele Traian Băsescu. "Da, a existat o consultare şi cu preşedintele Traian Băsescu", a răspuns ea.

Udrea a arătat că sunt în mod oficial anunţaţi până acum trei candidaţi pentru prezidenţiale, Cristian Diaconescu, Mihai Răzvan Ungureanu şi Cătălin Predoiu.

"Important este să mergem cu cel mai bun candidat pe care dreapta poate să-l dea. Eu, ca preşedinte al PMP, propun partidului meu să mergem cu candidat propriu în primul tur al alegerilor, pentru că ajută foarte mult electoratul nostru să vină alături de un partid care este la început, cum este PMP, şi apoi în turul doi desigur să-l susţinem pe cel mai bun", a declarat Udrea.

Liderul PMP a precizat că deocamdată nu se discută despre formule de tandem, ci despre candidaţii la alegerile prezidenţiale.

Ea a menţionat că desemnarea lui Diaconescu nu exclude posibilitatea unui unic candidat al dreptei, acesta având sprijinul PMP dacă "îşi asumă să continue viziunea lui Traian Băsescu pentru România, lupta pentru independenţa justiţiei, statul de drept şi parteneriatele".

"Dacă vom fi solicitaţi să discutăm privind un proiect comun al dreptei, vom merge. Nu ne opunem unor discuţii, nu ne opunem susţinerii unui singur candidat, însă nici nu batem la uşa nimănui", a mai spus Udrea.

Pe de altă parte, Cristian Diaconescu a declarat, sâmbătă, că nu a existat vreo discuţie sau o consultare cu preşedintele Traian Băsescu înainte de anunţarea lui drept candidat al PMP pentru alegerile prezidenţiale.

Diaconescu a fost întrebat dacă Traian Băsescu i-a transmis vreun mesaj. "Nu, nu a existat aşa ceva", le-a spus ziariştilor Cristian Diaconescu.

El a arătat că a fost o discuţie în cadrul PMP "de o manieră neoficială, de o manieră informală" şi colegii săi din partid au fost de acord cu această variantă, respectiv cu propunerea ca el să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

Cristian Diaconescu a mai fost întrebat dacă, în aceste condiţii, preşedintele Traian Băsescu va afla de la televizor că Diaconescu este candidatul PMP la prezidenţiale.

"Repet, nu a existat vreo discuţie sau o consultare în acest sens", a răspuns Diaconescu.

Cristian Diaconescu a fost anunţat, sâmbătă, de Elena Udrea, drept candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale. Udrea a făcut acest anunţ după ce a fost aleasă în funcţia de preşedinte al PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici