Udrea: Discuţia despre unificarea dreptei este puţin tardivă. Zarurile au fost deja aruncate

Deputatul PDL Elena Udrea consideră că discuţia despre unificarea dreptei este puţin tardivă, arătând că nu ştie "pe cine mai interesează astăzi în mod real" acest proiect, câtă vreme a fost deja pasat după alegerile europarlamentare.

495 afișări
Imaginea articolului Udrea: Discuţia despre unificarea dreptei este puţin tardivă. Zarurile au fost deja aruncate

Elena Udrea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Deputatul PDL este de părere că unificarea dreptei ar trebui făcută înainte de alegerile europarlamentare de anul viitor, nu după.

Elena Udrea crede că "discuţia este puţin tardivă, pentru că s-au exprimat poziţii ferme legat de proiectul unificării la acest moment". "Din păcate, s-a vorbit mult şi nu s-a făcut nimic. Nu ştiu pe cine mai interesează astăzi în mod real unificarea dreptei, câtă vreme deja s-a pasat proiectul pentru după alegerile europarlamentare, când şi atunci aţi văzut, ca să citez din domnul Blaga, vom vedea dacă avem cu cine. Deci cred că în acest moment, în mod real, onest, nu sunt mulţi interesaţi cu adevărat ca această unitate să existe. Cred din punctul meu de vedere şi sunt relativ dezamăgită de ceea ce se întâmplă, că zarurile au fost deja aruncate", a spus ea, la RFI.

"Vom vedea probabil dacă se mai poate face ceva după europarlamentare, dar toată lumea va pierde din refuzul acesta de a sta la masă acum şi a avea un proiect unificator la acest moment, de a avea un partid puternic, care să scoată un 25%-27% la europarlamentare, de a avea un singur candidat la prezidenţiale şi în spate cu un vehicul politic puternic", a adăugat deputatul PDL.

Întrebată la RFI dacă există riscul ca PDL să rămână în afara proiectului de unificare a dreptei, Elena Udrea a răspuns: "Da. Cred că nu este bine pentru PDL în percepţia electoratului de dreapta, pentru că se va vedea ca partidul care refuză acest proiect".

Ea consideră că un singur partid de dreapta ar fi avut şanse mai mari să obţină un scor mai bun ca al PNL la alegerile europene de anul viitor. "Ar fi fost mult mai bine să reuşim să mergem în europarlamentare cu un partid care să treacă de 25%. Ce va câştiga PDL dacă va lua să zicem un scor între 16% şi 18%, iar celelalte partide de centru-dreapta vor fi la limita intrării în Parlamentul European. În afară de orgoliul de a fi luat mai mult decât celelalte partide, ce va câştiga PDL? În loc să mergem cu un singur partid cu care să trecem înaintea PNL, pentru că până la urmă competiţia pe dreapta în acest moment este între forţele politice care cumva sunt generate în jurul lui Traian Băsescu - şi aici vorbesc de PDL, Forţa Civică şi PMP - şi PNL. Bătălia politică, electorală este la alegerile europarlamentare, atât timp cât PNL merge singur, deşi este în USL, dacă PDL va putea să ia mai mult decât PNL. Cred că lucrul acesta s-ar fi putut întâmpla dacă se mergea pe un proiect de unificare a dreptei înainte de europarlamentare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici