Udrea: Este nevoie de readucerea modelului Traian Băsescu pentru Bucureşti, Oprescu trebuie oprit

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, duminică, la reuninea organizaţiei, când şi-a prezentat candidatura la şefia filialei, că este nevoie de readucerea modelului Traian Băsescu pentru Bucureşti, că actualul primar al Capitalei trebuie să plece şi că PSD este o piedică în dezvlotarea ţării.

14 afișări
Imaginea articolului Udrea: Este nevoie de readucerea modelului Traian Băsescu pentru Bucureşti, Oprescu trebuie oprit

Udrea: Este nevoie de readucerea modelului Traian Băsescu pentru Bucureşti, Oprescu trebuie oprit (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ea a amintit că modelul Traian Băsescu a fost, la Bucureşti, unul de succes.

Udrea a spus că modelul trebuie readus la Capitală, iar Sorin Oprescu trebuie oprit. "Bucureştiul trebuie redat bucureştenilor", a spus Udrea, întrebându-se, retoric, cât va mai fi lăsat Sorin Oprescu să facă ce vrea cu Capitala.

"Vă prezint candidatura mea la preşedinţie, la preşedinţia organizaţiei desigur", şi-a început discursul Udrea, afirmând că Traian Băsescu a fost cel care a modernizat organizaţia Bucureşti şi pentru a recâştiga Capital şi că democrat-liberalii trebuie să se întoarcă la "politica lui Traian Băsescu".

"Traian Băsescu a deschis partidul către bucureşteni, i-a ascultat pe oameni, a adus oameni noi în partid, le-a acordat încredere şi a construit o echipă de succes", a adăugat ea.

Liderul PDL a spus că şefia organizaţiei Bucureşti nu este un cadou, ci o "imensă responsabilitate" pe care şi-o asumă, iar pentru a câştiga încrederea bucureştenilor, PDL trebuie să spună ce vrea.

"Eu vreau să scăpăm bucureştenii de Sorin oprescu, cel mai slab primar din ultimii 20 de ani. Cât timp îl vom mai lăsa să facă ce vrea? Vreau să scăpăm România de PSD - partidul caracatiţă care este o frână în dezvoltare. Vreau să refacem dreapta românească, să oprim întoarcerea către Ion Iliescu", a afirmat Udrea.

Ministrul democrat-lieral a arătat că a fost o greşeală ca bucureştenii să fie lăsaţi pe "mâna unui doctor care nu nimereşte nicoodată diagnosticul" şi care este "renumit pentru cele mai mari kitsch-uri".

"Sorin Oprescu a trădat şi trădează bucureştenii. Acum avem şansa să câştigăm. Bucureştiul nu este un experiment eşuat a lui Sorin oprescu, nu este un poligon de tragere al PSD", a adăugat Udrea.

De asemenea, ea a spus că PSD reprezintă o piedică în calea dezvoltării ţării, menţionând că dacă în 2011 ţara nu va ieşi din criză, social-democraţii vor fi mai aproape de a ajunge la putere.

Ea a spus că Victor Ponta este o marionetă condusă de Adrian Năstase şi Ion Iliescu.

Elena Udrea a pledat pentru refacerea dreptei, arătând că trebuie trecut peste orgolii şi că este sigură că lucrurile care despart PDL de "alte forţe" pot fi depăşite în "bătălia cu forţele retrograde reprezentate de PSD".

Udrea a prezentat proiectele sale privind metroul din drumul taberei sau Bucureştiul turiştilor.

"Şi PDL are nevoie de reformă", a menţionat Udrea.

Udrea a spus că PDL Bucureşti iese la luptă deschis şi unit şi a arătat că orice speculaţie privind unitatea partidului nu-şi are rostul.

Preşedintele interimar al organizaţiei PDL Bucureşti a declarat că "hărţile" apărute în presă privind felul în care ar fi împărţită puterea în PDL pe judeţe sunt doar imaginaţia sau strategia celor care vor să slăbească partidul.

Prima referire la aceste hărţi a fost făcută de Elena Udrea după ce în faţa reprezentanţilor PDL a vorbit secretarul general al partidului, Vasile Blaga, care a fost îndelung aplaudat de membrii democrat-liberali. "Sper că sunteţi convins că pe hartea aceea pe care a arătat-o presa cu organizaţii pro şi contra, Bucureştiul este de partea dumneavoastră", i-a spus Udrea lui Blaga după ce acesta şi-a terminat discursul.

De asemena, Udrea l-a prezentat pe Vasile Blaga drept "mâna fermă a PDL", "omul care a ţinut partidul strâns" în toate campaniile de până acum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici