Udrea: Nu au fost tensiuni la şedinţa coaliţiei, am plecat cu toţii când s-a terminat

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat luni că nu a fost nicio tensiune în şedinţa coaliţiei, ea susţinând că toţi participanţii au plecat atunci când aceasta s-a încheiat.

871 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu au fost tensiuni la şedinţa coaliţiei, am plecat cu toţii când s-a terminat

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Întrebată dacă premierul Ungureanu a părăsit şedinţa coaliţiei înainte de terminarea acesteia, Elena Udrea a răspuns: "Nu, am plecat cu toţii când s-a terminat şedinţa, în jur de ora 11.00. Deci, nu există, cred că asta e pe surse de la PSD".

De asemenea, întrebată dacă PDL a cerut la şedinţa coaliţiei bani pentru primării, Udrea a spus că nu s-a dezbătut nimic în plus faţă de discuţiile pe care membrii coaliţiei le au de obicei.

Premierul Ungureanu a ieşit supărat din şedinţa coaliţiei şi a cerut miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, aflaţi la discuţii, să părăsească şi ei sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.

"Premierul aproape că a trântit uşa sălii în care avea loc, luni, şedinţa coaliţiei şi a spus că nu răspunde la presiuni. «Nu mai discut în contextul acesta. Faceţi presiuni prea mari», a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut să iasă din sală şi miniştrilor Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi Finanţelor, Bogdan Drăgoi, prezenţi şi ei la discuţii", au relatat pentru MEDIAFAX surse politice.

Acestea susţin că premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi condiţionat prezenţa la vot în Parlament pentru susţinerea iniţiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca şeful Guvernului să dispună alocarea de fonduri bugetare către anumite circumscripţii electorale.

Premierul le-a spus acestora că nu trebuie efectuate cheltuieli care nu se justifică şi că solicitările nu pot fi îndeplinite, dar liderii coaliţiei ar fi replicat că "pe vremea fostului Guvern se putea", susţin sursele citate.

Potrivit acestora, lista cu solicitări cuprinde în special alocări pentru localităţile aflate în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi deputaţii şi senatorii partidelor aflate la putere.

"Nu este vorba de sume foarte mari, ci de hotărâri de guvern cu sume mici, gen bani pentru biserici. Un interes mai mare s-a arătat pentru circumscripţiile parlamentarilor, pentru alegerile generale, decât pentru primarii angajaţi în alegeri locale", au spus sursele citate.

În urmă cu două săptămâni, pe ordinea de zi a şedinţei de guvern s-a aflat un proiect de hotărâre care prevedea alocarea către mai multe primării a câtorva zeci de milioane de lei, bani luaţi din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia primului-ministru. Documentul nu a fost însă aprobat în Guvern, premierul cerând amânarea actului normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici