Udrea: Promisiunile USL se dezumflă ca gogoşile. Instituţiile, luate cu asalt de cohorte de USL-işti

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea scrie, pe blogul său, că promisiunile făcute de PSD şi PNL "se dezumflă precum gogoşile", că toate instituţiile statutului " sunt luate cu asalt de adevărate cohorte de USL-işti care se doresc şefi" şi că până şi şoferii sau portarii se vrea a fi schimbaţi.

2472 afișări
Imaginea articolului Udrea: Promisiunile USL se dezumflă ca gogoşile. Instituţiile, luate cu asalt de cohorte de USL-işti

Elena Udrea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Udrea menţionează că, de-a lungul ultimilor ani de opoziţie, reprezentanţii USL au condamnat public orice li se părea a fi o încercare de politizare a administraţiei centrale sau locale.

"L-am auzit personal pe Victor Ponta sau pe anunţatul candidat la alegerile prezidenţiale, clamând faptul că USL nu va promova oameni având ca unic criteriu apartenenţa politică. Ei bine, după o secetă destul de lungă la PSD, dar şi la PNL, se pare că promisiunile făcute se dezumflă precum gogoşile. În aceste momente, toate instituţiile statului sunt luate cu asalt de adevărate cohorte de USL-işti care se doresc şefi. Toţi prefecţii, toţi subprefecţii, toţi secretarii de stat şi subsecretarii, toţi directorii şi directoraşii de la deconcentrate, până şi şoferii sau portarii se vrea a fi schimbaţi", adaugă Udrea pe blog.

În opinia sa, o asemenea atitudine este mai degrabă "marca unei armate de ocupaţie care încearcă să controleze totul, decât a unui nou Guvern care-şi doreşte instituţiile funcţionale".

"Spre exemplu, eu când am devenit ministru, am menţinut în funcţie toţi directorii, chiar dacă fuseseră numiţi de PSD sau PNL. În plus faţă de respectarea principiului depolitizării, am făcut-o şi pentru că cei mai mulţi dintre ei sunt profesionişti. USL-ul însă face ceea ce ştiam că va face din toate experienţele trecute, doar că unii uitaseră de ce este în stare, iar alţii sperau că s-a schimbat. Alianţă mare, însetată încearcă, dar nu poate să-i mulţumească pe toţi. Iată de ce toate posturile vor fi ocupate politic", mai scrie fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Elena Udrea susţine că posturile nu sunt ocupate de specialişti, ci de "clientela de partid".

"Cele mai căutate sunt cele în care nu se face nimic, doar se controlează munca altora. Sunt posturile de pe urma cărora poţi să te alegi cu atenţii, sau şpaga altfel spus, nu cele unde se munceşte. Este vorba de tot ceea ce înseamnă control, ANAF, inspectoratul de stat în construcţii, autorităţile sanitar-veterinare, gărzile de mediu şamd. Mai interesant este că acest lucru nu a fost remarcat numai de mine, ci şi de un reprezentant al USL, Adrian Năstase, într-o postare pe blogul său de săptămâna aceasta", arată Udrea.

Vicepreşedintele PDL consideră că tot ceea ce a făcut guvernul Ponta de la instalare arată graba de a pune stăpânire pe instituţiile care organizează alegerile şi pe cele care le pot umple rapid visteria partidului, goală după atâţia ani de opoziţie.

"USL acţionează cu disperarea unui vampir care nu a mai vânat de mult timp, iar acum, înainte de ivirea zorilor, se aruncă la gâtul victimei. Din păcate, victima este chiar ţara aceasta!", încheie Udrea.

Fostul premier Adrian Năstase a scris, miercuri, pe blogul său, că zilele acestea a avut o revelaţie, respectiv că în România posturile cele mai dorite, în acest moment, sunt posturile de control.

"Am vorbit cu multă lume în aceste zile. Interesant mi s-a părut că cei mai mulţi dintre ei îşi doreau să lucreze, în viitor, în posturi de control - la ANAF, la Garda financiară, la control la agricultură, la corpul de control al PM, la control economic la poliţie, la control la serviciile de informaţii, la Garda de mediu, la calitatea în construcţii, la controlul vamal, la controlul medicamentelor, la protecţia consumatorului, la RAR, la poliţia de frontieră, la cadastru etc. Se pare că puţini vor să muncească, pur şi simplu. Mulţi vor să vadă cum muncesc alţii. De ce oare?", scria Adrian Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici