Udrea: Traian Băsescu este cel mai credibil al dreptei

Candidatul la şefia PDL Elena Udrea afirmă că s-ar bucura ca Traian Băsescu să se întoarcă în politică deoarece "este cel mai credibil al dreptei" şi susţine că ar lucra alături de el pentru a construi dreapta politică românească împreună, în jurul PDL.

209 afișări
Imaginea articolului Udrea: Traian Băsescu este cel mai credibil al dreptei

Elena Udrea si Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebată, miercuri, la Deva, unde şi-a prezentat moţiunea, cum comentează faptul că Traian Băsescu a declarat că la finalul mandatului de preşedinte se va întoarce în politică şi se va ocupa de construcţia dreptei în România, Udrea a afirmat că acesta "are cea mai mare credibilitate".

"Cred că este cel mai în măsură să o facă. Ne bucurăm dacă a decis să se întoarcă în politică, aşa cum a anunţat, pentru că Traian Băsescu este cel mai credibil al dreptei, în acest moment. Are cea mai mare credibilitate, mai mare şi decât a partidului şi decât a liderilor PDL. Este cel care din 2005 a avut ca proiect construirea unei formaţiuni politice de dreapta, puternice. Cred că este un proiect care merită atenţia preşedintelui şi mă bucur că o are", a declarat Udrea.

Întrebată dacă ar lucra alături de Traian Băsescu la reconstrucţia dreptei în România, Elena Udrea a răspusn afirmativ.

"Aş lucra alături de el. Sigur că da. În opinia mea, proiectul politic al dreptei româneşti trebuie să se construiască în jurul Partidului Democrat Liberal. Şi îmi doresc ca, după 2014, dacă domnul preşedinte Traian Băsescu se întoarce în partid, în politică, să reconstruim, să continuăm parteneriatul pe care l-am început şi să construim dreapta politică românească împreună, în jurul Partidului Democrat Liberal (...) Sigur, înţeleg că preşedintele (Traian Băsescu - n.r.) n-a spus că se întoarce în partid, ci doar că se întoarce în politică, dar parteneriatul cu Traian Băsescu este important şi acum pentru PDL şi va fi important şi după 2014", a afirmat Udrea.

Ea a adăugat că "este un câştig pentru PDL parteneriatul cu Traian Băsescu".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că se va ocupa să construiască dreapta politică dacă PDL nu mai poate, el menţionând că, deşi a declarat că se va întoarce în politică, nu a spus că se va întoarce în PDL.

El a spus că i-a văzut pe liderii PDL Vasile Blaga şi Elena Udrea dând asigurări că îl vor primi pe Traian Băsescu în partid.

"N-am spus că mă întorc la PDL", a spus Băsescu, menţionând că nu vrea să se întoarcă într-un partid care îşi îngroapă şansele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici