Uioreanu: PDL şi PSD au pus batista pe ţambal doar de ochii lumii

Deputatul PNL Horea Uioreanu, vicelider al Grupului Parlamentar al liberalilor din Camera Deputaţilor, consideră că cele două partide aflate la guvernare, PSD şi PDL, "au pus batista pe ţambal de ochii lumii", împăcarea lor fiind doar "de aparenţă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

21 afișări
Imaginea articolului Uioreanu: PDL şi PSD au pus batista pe ţambal doar de ochii lumii

Uioreanu: PDL şi PSD au pus batista pe ţambal doar de ochii lumii (Imagine: Mediafax Foto)

"PDL şi PSD au pus batista pe ţambal doar de ochii lumii, pentru a ascunde delegaţiei FMI, adevăratul Executiv al României, problemele existente în coaliţie şi în economia românească şi pentru a-i scăpa pe miniştrii Udrea şi Nemirschi de anchete. Liderii celor două partide pot să ascundă gunoiul sub preş cât vor, pot să îşi apere acoliţii până în pânzele albe. Românii ştiu deja că guvernanţii sunt iresponsabili în cheltuirea banului public şi că Guvernul Boc este un eşec asumat, ţinut în braţe de naşul coaliţiei, preşedintele Traian Băsescu", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Horea Uioreanu.

Deputatul liberal este de părere că împăcarea dintre cele două partide aflate la guvernare este doar "de aparenţă", reprezentând un exerciţiu de imaginaţie creat special pentru ca, în ochii FMI şi ai opiniei publice, imaginea coaliţiei de guvernare să fie productivă în sensul redresării economiei.

"În acest timp, declinul economic al României este fără precedent, sute de mii de oameni îşi pierd locurile de muncă şi zeci de mii de firme şi-au închis porţile. Practic, românii sunt nevoiţi să asiste, pe banii lor, la spectacolul ieftin pe care PDL şi PSD îl pun în scenă. Totodată, aparenta împăcare a celor două partide de la guvernare are un puternic iz de troc electoral, în încercarea de a spăla imaginea celor doi miniştri anchetaţi de Parlament, Elena Udrea şi Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului, PSD - pentru modul iresponsabil de cheltuire a banului public", susţine Uioreanu.

Horea Uioreanu consideră că toate acţiunile guvernamentale din ultimele şapte luni nu au făcut altceva decât "să îngroape" toate progresele economice pe care România le-a făcut în ultimii ani, în timp ce, prin încheierea acestui "armistiţiu", cele două partide de la guvernare s-au angajat "să se menajeze" reciproc.

În opinia deputatului PNL aceasta înseamnă "îngroparea" unor nereguli şi "măsuri aberante de natură economică", dar şi protejarea, în mod reciproc, a guvernanţilor ce "calcă strâmb".

Totodată, Uioreanu afirmă că, în ciuda atenuării conflictelor din coaliţie, eşecul parteneriatului guvernamental dintre PSD şi PDL nu poate fi şters cu buretele, pentru că acest Guvern şi Traian Băsescu "sunt singurii responsabili de prăbuşirea economiei şi de adâncirea crizei financiare din România, în condiţiile în care accesul la resurse şi rămânerea la putere sunt singurele preocupări constante ale coaliţiei PDL - PSD".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici