Un congresman republican solicită ca Donald Trump să fie pus sub acuzare pentru insurecţia din 2021

Congresmanul republican Adam Kinzinger a declarat într-un interviu că fostul preşedinte ar trebui să fie acuzat de complotarea insurecţiei împotriva Congresului american de la 6 ianuarie 2021.

445 afișări
Imaginea articolului Un congresman republican solicită ca Donald Trump să fie pus sub acuzare pentru insurecţia din 2021

Hepta - Zuma Press / Rod Lamkey

Congresmanul republican Adam Kinzinger a declarat într-un interviu duminică că Departamentul de Justiţie „va face ceea ce trebuie” şi va aduce acuzaţii penale împotriva lui Donald Trump pentru rolul său în atacul asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021.

„Cred că va fi acuzat şi, sincer, cred că ar trebui să fie”, a declarat Kinzinger în emisiunea politică State of Union de la CNN duminică dimineaţă.

 

În decembrie 2022, comisia restrânsă a Camerei care investighează atacul, din care face parte şi Kinzinger, a votat pentru trimiterea fostului preşedinte către departamentul de justiţie sub acuzaţia de încălcare a unei proceduri oficiale, de complot pentru fraudarea alegerilor,  declaraţii false şi „incitare”.   

Fostul preşedinte al SUA este suspectat pentru încurajarea insurecţiei asupra Capitoliului american din Washington DC, deoarece mii de susţinători extremişti au încercat să împiedice certificarea de către Congres a victoriei lui Joe Biden asupra lui Trump la alegerile prezidenţiale din 2020.

„Dacă nu este considerat vinovat de o infracţiune, atunci mă tem sincer pentru viitorul acestei ţări, deoarece fiecare viitor preşedinte poate spune: „Hei, aici este barul”. Şi fiind bar, faci tot ce poţi pentru a rămâne la putere”, a spus Kinzinger în interviul preluat de Guardian

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici