Un consilier din Gorj vrea GPS pe maşina primăriei pentru a preveni deplasările în scopuri personale

Un consilier local din comuna Fărcăşeşti cere aprobarea unui proiect privind montarea unui dispozitiv de urmărire prin GPS pe autoturismul primăriei, pe motiv că mai mulţi cetăţeni au sesizat faptul că maşina este fost folosită în interes personal de către şofer, transmite corespondentul MEDIAFAX.

412 afișări
Imaginea articolului Un consilier din Gorj vrea GPS pe maşina primăriei pentru a preveni deplasările în scopuri personale

Un consilier din Gorj vrea GPS pe maşina primăriei pentru a preveni deplasările în scopuri personale (Imagine: Mediafax Foto)

Consilierul Marius Bălu a iniţiat un proiect de hotărâre, privind montarea unui sistem de supraveghere prin GPS pe autoturismul primăriei, care asigură deplasările edilului-şef şi ale celorlalţi angajaţi. Acesta a declarat că mai mulţi localnici i-au semnalat faptul că autoturismul este folosit de către şofer în interes personal, după terminarea programului de lucru.

”Am emis, în calitate de consilier local, un proiect de hotărâre privind montarea unui sistem de monitorizare prin GPS, având în vedere faptul că maşina a fost văzută în unele zile de sâmbătă sau duminică circulând prin comuna Fărcăşeşti şi în oraşul Rovinari, atunci când tot personalul angajat al primăriei este liber. Suma necesară pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de supraveghere prin GPS, pe autoturismul Volkswagen Caddy, de către o firmă autorizată, este de 1.200 de lei. Maşina asigură deplasarea primarului, a viceprimarului şi a personalului care intră în componenţa aparatului de specialitate al primarului comunei Fărcăşeşti. Mai mulţi oameni din Roşia şi Rogojelu s-au plâns de faptul că maşina primăriei este văzută noaptea pe la baruri, prin depozite de cărbune, Au fost mulţi cei care au semnalat lucrul acesta şi mi-au cerut să fac ceva”, a precizat Marius Bălu.

Autoturismul folosit de angajaţii Primăriei Fărcăşeşti aparţine societăţii de gospodărire comunală Gospolocafar, din subordinea Consiliului Local. Reprezentanţii primăriei susţin că sunt de acord cu montarea unui dispozitiv de urmărire prin GPS, însă neagă acuzaţiile consilierului local.

”Am auzit că ar vrea să monteze GPS pe toate utilajele, chiar şi pe maşina primarului. Nu am cunoştinţă de faptul că şoferul foloseşte maşina în interes propriu. Nu cred că merge prin baruri. Să ne spună data şi ora, se poate verifica foaia de parcurs. Este singura maşină care deserveşte primăria şi merge în comună şi cu asistentele sociale, cu topografa la măsurători. Este un singur şofer. Se poate verifica. La Roşia stă acesta. Consilierul respectiv este nepotul fostului primar şi e un pic de răutate aici. Eu mă bucur că semnalizează lucrurile acestea , dar să fie şi adevărate. Nu cred! Eu stau tot în Roşia şi nu am văzut niciodată maşina, după program, să fie în altă parte. Poate a mai oprit la spălătorie, când termină programul, acum se întunecă repede, iar în depozitele de cărbune nu are ce căuta, în afară de zilele în care am fost la unităţile miniere cu probleme. Nu suntem împotriva montării unui astfel de sistem,dar trebuie să fie făcut referat de necesitate, trebuie bugetat, aprobat, iar noi să transmitem la societate, că autoturismul este al societăţii Gospolocafar, a Consiliului Local şi ne deserveşte pe noi. Trebuie să fie parcurse nişte etape”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Mihai Vasile, viceprimarul comunei Fărcăşeşti.

Proiectul lui Marius Bălu va fi supus la vot, în următoarea şedinţă de Consiliu Local.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici