Un fost prefect de Timiş a fost repus în funcţie, la doi ani de la sentinţa dată în acest sens

Fostul prefect al judeţului Timiş Mircea Băcală a fost repus în funcţie, printr-o decizie de miercuri a Guvernului, după ce în 2013 a câştigat un proces intentat Executivului în care cerea revenirea pe post, transmite corespondentul MEDIAFAX.

468 afișări
Imaginea articolului Un fost prefect de Timiş a fost repus în funcţie, la doi ani de la sentinţa dată în acest sens

Un fost prefect de Timiş a fost repus în funcţie, la doi ani de la sentinţa dată în acest sens

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, schimbarea prefectului de Timiş, Eugen Dogariu, cu fostul prefect Mircea Băcală.

În acest fel, Guvernul a pus în aplicare o decizie din 2013 a Curţii de Apel Timişoara prin care Executivul era obligat să emită un act administrativ de repunere în funcţia de prefect de Timiş a lui Mircea Băcală. Acesta dăduse în judecată Guvernul în 2012, după ce a fost schimbat din funcţie, cerând revenirea pe post.

"Guvernul a aprobat astăzi (miercuri - n.r.) numirea lui Băcală Mircea în funcţia publică de prefect al judeţului Timiş. (…) Tot astăzi, Executivul a adoptat o hotărâre privind aplicarea mobilităţii pentru Dogariu Eugen din funcţia publică de prefect al judeţului Timiş, în funcţia publică de subprefect al judeţului Timiş", se arată în comunicat.

Mircea Băcală a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că există încă din anul 2013 o decizie a instanţei în ceea ce îl priveşte, pentru a fi repus în funcţie.

"Eu am o hotărâre a instanţei din 2013. Am făcut demersuri pentru a fi pusă în aplicare. Odată cu punerea ei în aplicare, devin înalt funcţionar public", a declarat Mircea Băcală, care a urmat un curs în acest sens.

De asemenea, Guvernul a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Timiş de către Zoltán Marossy. Acesta va reveni pe vechea sa funcţie, cea de şef al Serviciului de Achiziţii în cadrul Consiliului Judeţean Timiş.

Mircea Băcală a mai fost prefect al judeţului Timiş în perioada 2009-2012. Din 2012 şi până în prezent, instituţia a fost condusă de Eugen Dogariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici