Un fost premier încearcă să pună frână alegerilor şi îi cere preşedintelui Iohannis să intervină

Fostul premier Sorin Grindeanu cere amânarea alegerilor din toamnă, în ziua cu un nou record de îmbolnăviri cu Covid-19 în România, şi după ce Iohannis a promulgat legea pentru organizarea alegerilor locale în 27 septembrie. În România ar trebui să aibă loc în 2020 două scrutine, cel local, amânat deja din iunie, dar şi cel general, alegerile parlamentare, ultimul termen avansat fiind de 6 decembrie.

1966 afișări
Imaginea articolului Un fost premier încearcă să pună frână alegerilor şi îi cere preşedintelui Iohannis să intervină

Un fost premier încearcă să pună frână alegerilor şi cere preşedintelui Iohannis să intervină

Grindeanu crede că alegerile le deturnează politicienilor atenţia de la criza sanitară existentă şi de la cea economică care se prefigurează. 

„Hotărâţi-vă odată! Ori ne confruntăm cu acest virus cu efecte devastatoare şi atunci gata cu alegerile, ori nu e aşa grav şi atunci avem de-a face cu o manipulare iresponsabilă. Varianta cu “e doar puţin COVID şi putem face alegeri” nu există”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook. 

El consideră că toate partidele politice, nu doar PNL şi PSD, îşi calibrează acţiunile politice în funcţie de toamna electorală, însă priorităţile sunt altele. 

„Voi spune ceea ce este, în mod evident, în mintea oricărui român, dar ceea ce politicienii nu au curajul să spună. Toate partidele politice, nu doar PNL şi PSD, îşi calibrează deja acţiunile având în faţă o toamnă electorală. Doar că priorităţile sunt altele. Criza sanitară e profundă şi, la fel de grav, se prefigurează şi o criză economică de proporţii”, a adăugat fostul premier PSD.  

Grindeanu îi cere preşedintelui Iohannis să fie cel care, în virtutea rolului său constituţional, să oprească organizarea alegerilor. 

„E limpede că - şi toate informaţiile converg spre această idee - România va atinge un deficit uriaş, de 10 la sută sau chiar peste. În aceste condiţii, priorităţile românilor sunt clare, din păcate altele decât cele pe care le vede clasa politică.

Preşedintele României are obligaţia, ca lider responsabil ce se declară a fi, să îşi asume rolul constituţional şi să pună capăt acestei situaţii. Nu poţi să vorbeşti de infectări şi decese şi să susţii, în continuare, organizarea de alegeri.

Rezolvaţi criza sanitară, rezolvaţi criza economică ce poate avea efecte extrem de periculoase şi o fi apoi timp şi pentru alegeri!”, a solicitat Grindeanu. 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea pentru organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie. Un termen pentru alegerile parlamentare a fost avansat de premierul Orban pentru 6 decembrie 2020. 

Joi, 16 iulie, în România, s-a înregistrat un nou record de infectări, 777 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici