Un lider al PDL Cluj-Napoca cere demisia lui Apostu din funcţia de primar

Prim-vicepreşedintele PDL Cluj-Napoca Adrian Popa a declarat, marţi, că va ridica în prima şedinţă a Biroului Permanent Local al filialei municipale problema demisiei din funcţia de primar a lui Sorin Apostu, în condiţiile în care formaţiunea pregăteşte stabilirea candidatului la Primărie.

255 afișări
Imaginea articolului Un lider al PDL Cluj-Napoca cere demisia lui Apostu din funcţia de primar

Sorin Apostu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Adrian Popa, care este unul dintre cei doi prim-vicepreşedinţi al PDL Cluj-Napoca, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în perioada următoare PDL va realiza un sondaj de opinie în municipiu, în urma căruia se va stabili viitorul candidat al partidului la funcţia de primar.

"În cel mai scurt timp vom avea o şedinţă a Biroului Permanent Local al PDL Cluj-Napoca pentru a stabili candidatul la Primăria municipiului. Se vor face sondaje de opinie, iar în urma acestora se va lua o decizie cu privire la viitorul candidat. În şedinţă voi propune discutarea demisiei lui Sorin Apostu din funcţia de primar al municipiului. Va fi o discuţie în interiorul partidului, deşi Sorin Apostu nu mai este membru al PDL. Va fi o discuţie cu privire la funcţia care, la ora actuală, este ocupată şi trebuie atinsă şi această problemă", a spus Adrian Popa.

Întrebat dacă ar fi posibil ca, în şedinţa BPL a PDL Cluj-Napoca, conducerea filialei să îi ceară public lui Sorin Apostu să demisioneze din funcţia de primar al municipiului, Popa a răspuns că nu ştie ce se va decide.

"Vom vedea în urma şedinţei. Mi-e greu să anticipez", a subliniat Popa.

El a precizat că printre numele incluse în sondajul de opinie care va fi realizat de PDL va figura şi cel al lui Emil Boc.

"Se fac sondaje pentru a vedea cum reacţionează clujenii, iar partidele politice trebuie să ţină cont de ce vor clujenii. Şi în acest sondaj va fi inclus şi Emil Boc. Candidatul PDL la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca va fi desemnat în câteva săptămâni, iar lista de consilieri locali ar putea fi gata în termen de o lună", a spus Adrian Popa.

Sorin Apostu a fost arestat preventiv în noiembrie 2011 pentru luare de mită în formă continuată şi alte infracţiuni. El a deţinut funcţia de preşedinte al PDL Cluj-Napoca, fiind exclus ulterior din partid. Filiala este condusă de cei doi prim-vicepreşedinţi, Adrian Popa şi Mihail Hărdău.

După arestarea preventivă, Sorin Apostu a fost suspendat, de către prefect, din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici